De gør det sjovere at cykle

Af Susanne

Wafabike er ikke bare endnu en el-cykel producent, men et koncept, der har særlig fokus på det nordiske klima. Svenske Wafabikes vision er, at man skal kunne cykle på arbejde, ud på landet og i terrænet. Cyklernes design er unikt fremstillet af Wafabike og bygget af de bedste og nøje udvalgte komponenter fra kendte brands.

Wafabike blev startet af Andreas Elghagen i september 2017, da han savnede cykelleverandører, der havde tanke for helheden. Han ønskede derfor at skabe et nichekoncept, hvor cyklernes design brød med serie-producerede cykelmodeller. Den første udviklede model lagde dermed grundlaget for Wafabikes koncept; en attitudebevidst hybrid mellem en fatbike og elcykel tilpasset det skandinaviske vind- og vejr – og samtidig helt i tidens miljøbevidste ånd.

Wafabike vil gøre det sjovere at cykle, og går derfor helhjertet ind for at tilbyde ebikes med et unikt retro design. “Vores ebikes skal ikke være som alle andre, og derfor kan du også få specialfremstillet en Wafabike lige efter dit ønske. Vi har valgt at bruge elgen som logo på vores våbenskjold og fatbike-dæk, fordi vores brand udadtil skal matche vores ønske om at være kongen af klimaet,” siger direktør Frederik Studsgaard.  

Wafabike – what a faaaat bike 

Den generelle tanke med Wafabikes modeller er, at intet terræn må være en forhindring. Derfor er den største del af deres sortiment fatbikes, der bliver båret af 4” dæk. 

”Dækbredden er gennemgående på vores fatbikes, om det så er vores Ultra Fat Beach Cruiser, Old School Legend Cruiser eller Epic Freedom Cruiser. Der er dog forskel på dækkene. Variationen er dækkenes dimensioner, dækmønster – og flere kommer med fede white-wall sider,” påpeger Frederik. Fatbike er en cykel, der vækker opsigt, så hvis man stadig ønsker en ebike af højeste kvalitet, men som er lidt mere diskret, er citybiken I.AM.URBANITY svaret. ”Den har stadig et slick look med samme effektivitet og pålidelighed som vores øvrige cykler. Cyklen er utrolig flot og fås i matsort eller glowing green, mens motoren er forseglet i kranken. Den har remtræk i carbon, som gør, at cyklen næsten er vedligeholdelsesfri. Stellet er lavet af aluminium og vejer derfor kun 17 kg, så den bl.a. er nem at bære med op i lejligheden.” 

Ønsker man endnu mere unikke cykler end Wafabikes nuværende modeller, så er det bare at skrive en mail til dem via deres hjemmeside wafabike.com. ”Så kan man få skabt sin helt egen Wafabike. Vores produktion ligger i Sverige, og vores designere er derfor skarpe på samarbejdet – uanset hvilken lakering og design, man ønsker på stel og/eller fælg. Hvis man ønsker ændringer til specifikke komponenter på modellerne, er det også noget, vi kan tage en snak om,” understreger Frederik, som samtidig frem-hæver, at Wafabike snart har et showroom klar på Vejlevej 48 i Fredericia.  


Levering i egne Wafabike-kasser

Wafabike Denmark ønsker at give den bedste oplevelse, når man modtager sin cykel. Derfor leverer de personligt, hvis de har øvrige opgaver på Sjælland, ellers sender de ebiken til den ønskede adresse i deres egne Wafabike-kasser. 

Cruise med stil
I Wafabikes sortiment finder man også Urban Legend GT og GTR. Forskellen på de to er motoreffektiviteten. GTR-modellen fås med high-bar styr (easy rider stilen) til den, der virkelig vil cruise med stil. Alle tre modeller har specialdesignede aflange sæder, hvor man kan montere net under sædet til bagagen. Samtidig kan man også montere et af Wafabikes bagagebærere på cyklen. Alle ebikes har hydrauliske bremsere fra SRAM eller Tektro. 


Wafabike · www.wafabike.dk · denmark@wafabike.com

Related Articles