Ascend Studio nyt yogastudio på Strandboulevarden 75

Af Susanne

Ejeren Cille Elite Vegge Bjørck, drømte om at åbne et sted der var jordnært, et sted hvor folk kan hilse på hinanden, og hvor der er plads til hvert enkelt menneske. Derfor har hun sammen med studiet også åbnet en Café. Tanken og ønsket er, at folk skal have mulighed for at hænge ud før og/eller efter deres time.

“Vi har alle godt af at lande lidt mere og være tilstede der, hvor vi er og ikke altid skynde os videre til vores næste gøremål. Målet med Ascend Studio er at skabe et sted, hvor der er tid, plads og ro til at tale med sin underviser, dele lidt af vores tanker med hinanden, og at underviser og yogi faktisk får en kontakt, så man også bedre kan udvikle sig både mentalt og fysisk. Yoga er jo en konstant rejse igennem kroppen til sindet“, fortæller Cille.

Der hvor yogaen bliver magisk
“Når jeg lærer mine yogier at kende og ved, hvad de kan fysisk i timerne, kender til deres skavanker, skader, svagheder, styrker eller hvad de virkelig godt kan lide, så kan jeg også meget bedre udfordre dem på de rigtige parametre og se deres udvikling“, forklarer Cille og fortsætter: “Dermed bliver yogapraksissen mere ærlig og nærværende, og selvom vi dyrker yoga på vores helt egen måtte, ofte med lukkede øjne, dæmpet belysning og er “lukket inde i os selv”, så er der en stor forbindelse til de andre yogier i lokalet og til din yogaunderviser. Det er lige her, yogaen bliver magisk, og vi kan mærke, hvad den virkelig kan gøre for vores velvære.”

Vi er alle forskellige
Hos Ascend er det en prioritet at tage højde for, at alle er forskellige. Netop derfor er det rart, at der er tid og plads til at få en snak og et smil, så alle føler sig godt tilpas uanset yogakendskab.

“Vi er alle helt forskellige. Det gælder både vores temperament, vores fysiske kunnen og vores humør den pågældende dag. Derfor er det vigtigt for os hos Ascend, at vi lærer vores yogier at kende, så vi kan give dem det, de har behov for”, forklarer Cille.

Ascend’s skema tager nøje hensyn til de forskellige behov. Du kan f.eks. hver eneste dag både få en fysisk aktiv time, “Flow Ascend”, hvor der er fokus på at få sved på panden og styrke muskler, balance, koordination og vejrtrækning. Men du kan også vælge en “Slow Ascend” time, hvor tempoet er skruet helt ned, som egner sig rigtig godt til en træt krop og et sind i konstant arbejde. Til dem, der ønsker afslapning og at arbejde med bindevæv og smidighed, er YIN det rette valg: “Til YIN bruges alle hjælpermidler, så vi kan komme ind og løsne op for fatigue, inflammation, stive led, smerter mm.”, fortæller Cille. “Det er en særdeles god yogaform for folk med stress både i krop og sind.“

Alsidigheden er det smukke
Fordi nærværet, roen og det med faktisk at have tid er i det allervigtigste hos Ascend, er caféen en vigtig del af studiet. “Jeg ønsker at skabe et rum, hvor folk har lyst til at hænge ud både i caféen og til yoga. Man behøver ikke være en vanvittig dygtig yogaudøver for at komme hos os eller spi- rituel på nogen tænkelig måde. Det er alsidigheden, der er det smukke – alle hos Ascend ønsker et sted, hvor man også har mulighed for at sætte sig, nyde en god kop kaffe og læse en bog eller arbejde på sin computer”, forklarer Cille.

Descend og Chakra – to særlige tilbud
Som noget særligt tilbyder Ascend “Descend” timer, der, som navnet antyder, handler om at lande, komme ned og give efter. Timerne er en helt speciel blanding af yoga nidra, også kaldet søvnløs yoga, mindfulness, bodyscanning og meditation. Timen ligger altid i forlængelse af den forgangne klasse, så man har muligheden for at blive liggende efter timen i savasana (hvilestillingen), og herfra lade sig overgive til underviserens blide guidance, live soundbathing, æteriske olier, stearinlys, blid berøring, meditation, vejrtrækningsøvelser mm.

Derudover kan du hver søndag finde “Chakra yoga” på skemaet, som ikke findes nogle andre steder i Europa. Chakra yoga tager udgangspunkt i de 7 hovedchakraer, der findes i kroppen. Hvert chakra arbejder på at løsne op for bestemte følelser eller blokeringer i kroppen. Som Cille beskriver det: “Vi ved alle, hvad det vil sige at få ondt i maven, fordi vi er kede af det, eller trykken for brystet, når vi er stressede. Alt dette kan beskrives som vores chakraer, som vi kan åbne op for. Der er mange videnskabelige beviser for, at lys og farve har en bestemt påvirkning på os, og det er netop det, vi arbejder aktivt og positivt med i en chakra time”. Efter timen bliver der serveret speciel chakra te i caféen, så man kan sidde og hygge med hinanden og lade alle indtrykkene bundfælde sig. “I Ascend Studio ønsker vi nærvær og samvær, så derfor tager vi os tiden til at lande efter timen”, slutter Cille.


  • Holdtyper
  • Flow Ascend Fysisk aktivt og krævende, fokus på sjove overgange og svære udfordrende stillinger
  • Slow Ascend Blide og bløde bevægelser, langsom tempo, rolig musik og behagelige stræk
  • Yin Udstrækningsøvelser, ro for krop såvel som sind, hver stilling holdes i minimum 3 min
  • Descend Mindfulness, bodyscanning, meditation, afspænding, afstressende. Liggende stille, god til forberedelse til en bedre søvn
  • Mødre på barsel Dette hold ligger om formiddagen
  • og man kan tage sin baby med til timen
  • Chakra yoga Vores specielle hold, ændrer sig altid fra uge-til-uge, følger de 7 chakra, er en slags workshop med fokus på lysterapi
  • Workshops, retreats, certificeringer vil løbende blive en del af repertoiret
  • Børneyoga og teenyoga Løber i en sæson af 4 måneder af gangen, næste opstart bliver i midt januar, der er få ledige pladser på holdene der kører nu, jeg kan kontaktes, hvis man vil vide mere. Aldersgruppen kører fra 6 – 15 fordelt på 4 hold.

Ascendstudio Strand · Strandboulevarden 76 · 2100 Kbh. Ø · Tlf. 28 96 88 68 www.ascendstudio.dk

Related Articles