Anker Chokolade: Håndlavet chokolade som udfordrer og forkæler dine smagsløg

Af Susanne

Hos Anker Chokolade kan du både se og dufte den håndlavede chokolade blive til. Her kan du prøve nye smagssammensætninger, som du får lyst til at smage igen og igen.

På Østerbrogade 25 kan du nu købe chokolade, som skubber til grænserne for, hvad du troede en chokolade kunne smage af. Hos Anker chokolade tør de nemlig godt at lege med smagene og udvikle og skabe chokolade, som udfordrer og forkæler dine smagsløg. Bag Anker Chokolade står et stærkt team med et stærkt og passioneret budskab: De vil skabe håndlavet nydelse, som tilfredsstiller både øjne og mund. De vil have dig til at opdage, at chokoladens smag udvikler sig, alt efter hvad den kombineres med og spilles op imod.

Anker Chokolade er resultatet af en fusion mellem Michelin-kok og chocolatier Mikkel Anker og madelskeren og forretningsmanden Martin Nørregaard. Det stærke team har nu åbnet dørene til deres tredje butik.

Chokolade i mange varianter
Når du træder ind ad døren på Østerbrogade 25 vil du opdage, at chokoladen laves på stedet. Du kan dufte de mange smagskombinationer og den aromatiske chokolade, og du er ikke et øjeblik i tvivl om, at du befinder dig i en chokoladebutik.

“Vi laver chokoladen håndlavet på stedet, og man kan altså både dufte og se den blive til,” fortæller Martin Nørregaard og fortsætter: “I modsætning til de fleste andre steder, får vi den ikke fragtet ind i store mængder, og vi mener, at der er en charme i, at man kan se og dufte den håndlavede proces i butikken.”

Det er ikke kun de klassiske smage, du finder hos Anker Chokolade. Du kan være sikker på, at der er noget for enhver smag, og en af smagsfavoritterne hos stifterne selv er med danske æbler, brunet smør og vanille. Mikkel Ankers baggrund som Michelin-kok og chocolatier gør, at han har en særlig evne til at bringe smagene i spil og op imod hinanden. Æble-versionen, som byder på både det søde, det salte og det syrlige, er blot et af mange eksempler på de spændende smagssammensætninger.

Nye favoritter og julesmage
Hvis du trænger til noget nyt til julens bord eller til årets mandelgave, så er der helt sikkert gevinst hos Anker Chokolade. Du kan købe brunkager, som slet ikke er brunkager, men i virkeligheden er en chokolade med nougat, nelliker, kanel og ristede mandler – og er formet som en brunkage. Du kan få Ankers julebarer med smag af risalamande, Amarena kirsebær og hvid chokolade eller en julebar med smag af blommer i portvin, rosenblade og 70% mørk chokolade.

“Vi tager de smage, som vi alle kender og vender dem på hovedet eller bruger dem på en anderledes måde,” forklarer Martin og supplerer: “Vi gør sanserne nysgerrige, fordi vi kombinerer noget velkendt med noget helt nyt.”

Der er ingen tvivl om, at de to herrer bag Anker Chokolade er passionerede omkring det, de laver. Råvarerne er udvalgt efter sæson, og du kan derfor forvente andre smage, når varmen sætter ind og andre frugter blomstrer. Det er ikke noget, der er tilfældigt hos Anker Chokolade. Alle ingredienser er 90-100% økologiske og nøje udvalgt på baggrund af en stræben efter at opnå det ypperste hver gang gang og i alle smage. Den stræben går igen i alle deres produkter og kan opleves med alle sanser, når du træder ind i butikken på Østerbrogade 25.

Værtindegave
Hvis du vil medbringe en original vært- eller værtindegave, som du helt sikkert vil blive husket for, er Ankers marcipancigarer et sikkert valg. De består af mørk chokolade, marcipan, cubansk rom og kakaopulver og er rullet med omhu og kærlighed og pakket, så de ligner en million.


Anker Chokolade · Østerbrogade 25 · 2100 København Ø · Tlf. 52 77 41 11 · www.ankerchokolade.dk
Man-Lør. 10-19 · Søn. 11-18 · 24. dec. 10-14 · 25./26. dec. lukket · 31. dec. 10-13.30 · 1-2. jan. lukket

Related Articles