Ægte passion for vin og god service

Af Susanne

Østerbro Vin & Spiritus, der har et stort udvalg af kvalitetsvine og førende spiritusmærker, arbejder hver dag hårdt på at gøre sine kunder glade og tilfredse. 

På det dynamiske og pulserende hjørne af Jagtvej og Østerbrogade ligger den klassiske vinforretning Østerbro Vin & Spiritus. Her fører de op mod 500 forskellige vine fra hele verden, selv om fokus primært er på vine fra de førende vinlande Italien og Frankrig, fortæller indehaver Philip Sørensen. ”Vi har et særdeles bredt udvalg af vine på forretningens hylder, også de mere specielle vine, som man ikke finder andre steder herhjemme. Vore franske og italienske vine kommer både fra små og store vinhuse, og vi er leveringsdygtige i vine fra stort set alle vindistrikterne i de to lande.” 

Masser af gin

Udover de mange vine har forretningen også et omfattende udvalg af spiritus, hvor de er særlig stærke inden for single malt whisky og gin. ”Gins popularitet er jo nærmest eksploderet de seneste år, og jeg mener, vi fører 78 forskellige slags gin, men da der kommer en ny gin næsten hver uge, vokser tallet konstant,” griner Philip Sørensen. Danske specialøl i mange spændende udgaver er også et af forretningens kerneområder, da Philip Sørensen mener, at danske bryggere holder et imponerende højt kvalitetsniveau. 

Smagninger en specialitet

Vin-, spiritus- eller ølsmagning er blevet uhyre populært herhjemme, og derfor afholder Østerbro Vin & Spiritus løbende en lang række smagninger af forskellig art. Man kan også som privat eller firmakunde afholde en smagning i deres hyggelige og velindrettede kælder, hvor der er plads til 25-30 personer. Lokalet er særdeles velegnet til arrangementer som polterabend, runde fødselsdage, jubilæer eller til smagninger, hvor man bare gerne vil udforske og nyde vinen eller spiritussens vidunderlige verden. Østerbro Vin & Spiritus tager også meget gerne ud til både private og firmakunder og afholder smagninger der. Sidste år lavede de omkring 200 smagninger ude af forretningen, så de har stor erfaring med at skabe den helt rigtige oplevelse for deres kunder.

Går op i service

Forretningen gør i det hele taget ekstra meget ud af deres kunder, fortæller Philip Sørensen. ”Vi går meget op i service og i at overholde vore aftaler. Hvis vinen ifølge aftalen skal leveres torsdag kl. 10.00, så er vi der torsdag kl. 10.00 med vinen. At man kan stole på os, vægter vi meget højt sammen med kvaliteten af vore varer. Vi er p. t. to fuldtidsmedarbejdere og en deltidsmedarbejder, men jeg er i færd med at ansætte endnu en medarbejder, så vi endnu højere grad kan yde den optimale service.”

Østerbro Vin & Spiritus har op mod 1.500 produkter i forretningen, så man kan få lidt af hvert hos dem, selv om de kun er én enkelt vinforretning og ikke er en del af kæde.

”Jeg har nogle store og dygtige leverandører bag mig og en masse fremragende forbindelser, så på den måde kan vi stort set løse alle udfordringer og skaffe det meste. Jeg rejser også en gang i mellem til udlandet og importerer selv lidt vin,” siger Philip Sørensen, der altid har været glad for vin, og som efter han fik job i en vinforretning, besluttede sig for at gå i lære som vinhandler. Han kom til Østerbro Vin & Spiritus i 2009, hvor han siden arbejdede som butiksbestyrer, blev medejer i 2013, og endte med at overtage hele forretningen i 2015. ”Jeg har altid haft et stort drive til at drive en forretning og gøre det til noget unikt og spændende. Det betyder meget for mig at hjælpe kunderne og gøre dem glade og tilfredse med at komme her. Mit servicegen er stort, hvilket er en kæmpe hjælp, når man som mig har sin egen forretning,” slutter Philip Sørensen.   


Østerbro Vin & Spiritus · Østerbrogade 156 · Tlf. 39 18 05 38
www.Østerbrovin.dk

Related Articles