Der er ikke noget dejligere end duften af varm tærte, der lige er kommet ud af ovnen. Kombinationen af sprød tærtedej, smeltede, gode oste og karamel-liserede rødløg dufter og smager ganske enkelt himmelsk.
DET SKAL DU BRUGE (4 personer)
Tærtedej
● 175 g hvedemel
● 75 g fuldkornshvedemel
● 0,75 dl olivenolie, fx La Classique olivenolie fra Oliviers & Co
● 0,75-1 dl vand
● 1 tsk salt
Tærtefyld
● 3 hele æg
● 2 dl crème fraîche
● 50 g cremet gedeost
● 40 g parmesan, friskrevet
● 100 g feta, i tern
● 2-3 rødbeder, skrællet og i små både
● 4-5 rødløg, skrællet og skåret
i små både
● 2 spsk god balsamico, fx klassisk balsamico fra Modena fra Oliviers & Co
● 3 spsk god olivenolie, fx La Classique olivenolie fra Oliviers & Co
● Saften fra 1 citron
● 2 kviste frisk timian, skyllet
● 100 g rucola eller blandet salat, skyllet
● Salt og friskkværnet peber
SÅDAN GØR DU
Bland mel og salt i en skål. Hæld olivenolien i, og bland den godt ind i melet. Tilsæt vandet lidt efter lidt og ælt forsigtigt sammen i en skål til du har en lind dej. Undgå at ælte dejen for hårdt – på den måde får du en mere luftig og sprød tærtebund. Dæk dejen til og sæt den på køl i mindst 30 min.
Forvarm ovnen til 180° varmluft. Tryk dejen ud i en tærteform eller en ovnklar stegepande. Prik tærtebunden med en gaffel hist og her og forbag den i ovnen 8-10 min til den er lys gylden. Tag derefter den forbagte tærtebund ud af ovnen.
Mens tærtebunden forbages: Steg 2/3 af løgbådene på en varm pande med olivenolie i 3-4 min.
Fordel fetatern og stegte løg jævnt på den forbagte tærtebund. Rør creme fraiche, æg og gedeost sammen i en skål med en knivspids salt og hæld massen over de stegte løg og fetaen. Drys parmesan på toppen og sæt tærten i ovnen på 180°. Sæt stopuret til 25 min. Ovne er forskellige, så kig gerne til tærten i ny og næ.
Mens tærten er i ovnen: Kom rødbedebådene på en varm pande med olivenolie og steg dem i ca 15 min. Tilsæt de resterende løgbåde og steg videre til løgene er har taget noget farve. Sænk varmen til lav-medium varme, tilsæt balsamicoeddike og frisk timian og lad det karamellisere 4-5 min. Smag til med halvdelen af citronsaften og lidt havsalt og lad det simre videre.
Når tærten har fået en gyldenbrun kulør i ovnen (ca 25-30 min) tages tærten ud. Lad den hvile et øjeblik. Vend de friske salatblade, grillede rødbeder og rødløg sammen i en salatskål. Afslut med resten af citronsaften, god olivenolie, hvidvinseddike og lidt flagesalt.
Bon appetit