Kulturelt fixpunkt i Nordhavn

Af Susanne

Docken ved Nordhavn byder både på en fantastisk udsigt over Øresund, unik atmosfære samt helt specielle møde-, event-, koncert- og konferencefaciliteter i flere størrelser.   

Siden 2006 er de rå industrielle rammer i det gamle saltlager Docken blevet et kulturelt fixpunkt, der ikke har sin lige herhjemme. Bygningerne, der kan huse arrangementer fra 10 personer op til mange tusinde, ligger lige ud til Øresund, og der er en sjælden flot udsigt ud over Hellerup, Skovshoved og øen Hven.  

Docken er med sine unikke og rummelige lokaler det perfekte sted til firma-arrangementer, teater, koncerter, messer, fester, bryllupper, udstillinger m.m. og har nogle af Københavns mest professionelle møde- og konferencefaciliteter. Med sine 2.600 m2 sale og 6.000 m2 udendørsområde med både terrasse, strand og bar direkte til vandet, mulighed for at rumme op til 6.000 gæster, er stedet fleksibelt til både store som små arrangement i en god atmosfære.

Udsigt over Svanemøllebugten

Den store møde- og forlystelsesoase i Nordhavn blev tidligere brugt til shipping af containere til Finland og blev siden hen saltlager for Københavns Kommune. Det ligger et helt særligt sted ude for enden af Kalkbrænderihavnen ude forbi bl.a. Bruun Rasmussens Kunstauktioner og den gamle frihavn. Fra kajen foran den højloftede hal på Færgehavnsvej har man udsigt ud over Svanemøllebugten, hvor sejlskibe vugger idyllisk i bølgerne.

Samarbejde med Byens Ejendom og City Concerts

Docken fusionerede i år med Byens Ejendom og City Concerts, så der er i dag er samlet tre afdelinger under ét i lokaliteterne. Byens Ejendom afholder konferencer om byfornyelse, kurser om byggerier med videre, og de har ca. 100 konferencer om året over hele landet, hvoraf en del af dem afholdes på Docken. City Concerts står for de musikalske arrangementer på stedet, og her kan alle, der elsker musik fra 70’erne og start 80’erne, godt glæde sig. Kunstnere som Suzi Guatro, Dr. Hook, Boney M, Electric Light Orchestra, Boomtown Rats med flere lægger nemlig vejen forbi Nordhavns store musikmekka i den kommende tid og spiller med al sandsynlighed en sand perlerække af deres gamle hits.   

Nemt at komme til 

Af andre spændende begivenheder i den nærmeste fremtid kan nævnes, at Danmarks største Vintage Deluxe Marked i den første weekend i januar for tredje gang afholder messe i Docken. Flere store awardshows bruger også de fascinerende lokaler til deres årlige hyldest i januar, mens februar blandt andet kan byde på udstillingen ’Kunst2100’ af lokale Østerbrokunst-nere og et stort motorsport-award. 

Man kan læse mere om de mange arrangementer og booke lokaler på vores hjemmeside www.docken.dk, siger administrerende direktør Gina Pedersen, som fortæller, at det bliver endnu nemmere at komme til Docken, når den nye metrostation på Orientkaj åbner til foråret. Så vil det kun tage 10 minutter at komme herud, men allerede i dag er det nemt med enten buslinje 27, der kører lige forbi, eller man kan komme i egen bil, vi har vores egen parkeringsplads, hvor man kan parkere gratis.


Docken · Færgehavnsvej 35 · 2150 Nordhavn · tlf. 39 29 92 00 · www.docken.dk · info@docken.dk

Related Articles