Ny luksusbiograf er for alle østerbroere

Af Susanne

Østerbro og København får en ny stor biograf i den absolutte luksusklasse, når BIG BIO Nordhavn åbner d. 18. december med fem toptunede sale og i alt 619 pladser. Det bliver den første nye biograf på Østerbro i mere end 40 år. 

Alle sale er udstyret med luksus-reclinere – elektronisk styrede sæder, der kan lægges ned – samt verdens bedste biograflyd, Dolby Atmos. Men biografens gæster kommer ikke kun til at sidde og høre godt. De skal også have en god personlig oplevelse, når de besøger biografen. Derfor har Louise og Henrik Obel, der står bag biografen, valgt at sætte klima, menneskelig omtanke og rummelighed i højsædet. Og så er det en rigtig Østerbrobiograf, der henvender sig til alle i lokalområdet, fortæller Henrik: 

”Vi laver flere ting for at tiltrække folk fra Østerbro og Nordhavn. Vi har et åbent kontorforum, hvor man komme og holde et møde. Der vil blive afholdt forskellige arrangementer, og så er vi altid åbne over for ideer, som f.eks en filmklub. Vi vil desuden løbende arrangere udstillinger, hvor blikket primært er rettet mod det lokale islæt. Derfor lægger vi ud med fotograf Jan Grarup, som med sine fascinerende billeder fortæller historien om at bo på Østerbro. Så det er helt klart på Østerbro og Nordhavn, vi kommer til at lægge vores kræfter,” siger Henrik Obel. 

Bredt spektrum af film

Den nye biograf definerer sit filmprogram som det, folk gerne vil se lige som i ægteparrets andre biografer, BIG BIO i Herlev og den kommende BIG BIO i Holstebro, der åbner til februar. Det er et bredt spektrum af film lige fra familievenlige film, mainstreamfilm over til mere smalle film. ”Jeg tror folk i området er til alle filmgenrer, også de smalle film, men vi vil hovedsageligt vise de populære film, der også kan ses i andre store biografer  i København,” siger Henrik Obel. 

Han har valgt at forkæle sine gæster med luksussæder, den bedste lyd, store lærreder og hyggelige omgivelser, men det bliver ikke til luksuspriser, forklarer han: ”Vi er en biograf for alle. De gode forhold herinde er standarden, og man skal ikke betale VIP priser. Da vi i sin tid projekterede Herlev i 2015, fik jeg den ide, at vi skulle prøve at tilbyde en bedre komfort. Derfor fik vi elektriske luksus-reclinere og Dolby Atmos lyd i alle sale. Det har vi ført videre her. Man skal have samme gode oplevelse i alle salene både på første række og på bagerste række. Komfort og luksus er den samme alle steder, og der nedgraderes ingen sale, selv om sal 1 er større end sal 5.”

Satser meget på design

Selv om håndværkerne i skrivende stund ikke er helt færdige med at indrette biografen, kan man sagtens se og fornemme, at det bliver en lækker oplevelse af besøge BIG BIO. Ud over de luksuriøse sale, er her også en lækker lounge med gaspejs og hygge. ”Vi satser stærkt på godt design. Sammen med indretningsarkitekt Morten Hedegaard har vi indrettet biografen, så her er behageligt at være, og så alt, så vidt muligt, er bæredygtigt. Som nævnt har vi et lille kontorlandskab, hvor man kan bare komme og arbejde, holde møde eller slappe af sammen med sine venner inden filmen starter. Planen er at skabe noget fællesskab og åbenhed, så man føler sig velkommen,” siger Henrik Obel. 

Spændende med diversitet i området

At BIG BIO ligger midt i det dynamiske Nordhavnsområde er utroligt spændende. ifølge Henrik Obel. ”Her sker så utroligt meget. Der er en diversitet i bygningsformen og i arkitekturen, her er almene boliger og her er nogle af de dyreste boliger i København. Forhåbentlig kommer der også studieboliger herude. Jeg synes, det er genialt, at de har lagt butikker i underetagen i hele Århusgadekvarteret, da det er en god måde at byde folk velkommen på i stedet for et dødt boligområde.”

For at fremme bæredygtigheden i biografen har BIG BIO Nordhavn allieret sig med bæredygtighedsekspert Marie Engberg, forkvinde for Nordhavns handelsforening og ejer af YUME. Med hende som rådgiver har biografen rullet en lang række initiativer ud. ”Vi er på vej til at blive ’guld-certificeret’ inden for bæredygtigt byggeri efter den såkaldte DGNB-standard som den første biograf nogensinde. Det er vi rigtig stolte af,” siger Henrik Obel. 


BIG BIO · Hamborg Plads 6 · 2150 Nordhavn · Tlf. 39 20 20 10 · info.nordhavn@bigbio.dk · www.nordhavn.bigbio.dk

Related Articles