6 tips til børnefamilierne

Af Susanne

BØRN I BYEN er Danmarks største online guide til børnefamilier. Vi samler de allerbedste oplevelser og aktiviteter i byen, og gør det både nemmere og sjovere for børnefamilier at lave noget sammen. Bag Børn i byen står Caroline Meldgaard, der stiftede virksomheden tilbage i 2008.


Slå katten af tønden i og udenfor byen

Fastelavn falder tidligt i år, og kickstarter derfor vinterferien med tøndeslagning. De fleste fastelavnsfester afholdes den 11. februar på fastelavnssøndag, men på f.eks. Frilandsmuseet er der tøndeslagning hele ferien. Her kan I desuden
også lave kæpheste, farverige fastelavnsris, -masker og – hatte i krea-værkstedet, se klovneshow og meget andet. 

Hvornår? Primært 11. februar, Frilandsmuseet fejrer dog fastelavn hele vinterferien
www.bornibyen.dk/articles/guide-her-kan-i-fejre-fastelavn 


Leg blandt millioner af LEGO-klodser 

I vinterferien kan I også sætte kursen mod Bella Center, hvor nyfortolkningen af LEGO World, LEGO Festival of Play, løber af stablen. Her kan I lege og bygge med millioner af LEGO klodser, møde selveste Lakserytteren, der er årets vært og danse til Kesi og Ida Laurberg.  

Hvornår? 15.-18. februar · www.bornibyen.dk/events/festival-of-play? 


Oplev smukke lys på Copenhagen Light Festival

Traditionen tro indtager Copenhagen Light Festival hovedstaden i februar. Udnyt vinterferien til at gå på opdagelse blandt festivalens mange smukke lysværker med familien. Værkerne er placeret rundt omkring i København og er gratis at opleve. 

Hvornår? 2.-25. februar · www.bornibyen.dk/places/koebenhavn 


Gå på opdagelse i ny sanseudstilling

Besøg Rundetaarn i hjertet af København og gå på opdagelse i Lærke Barfods nye børnevenlige sanseudstilling ”Himstregimser og dippedutter”. Her kan familier opleve en verden af bløde, farverige kunstværker, der inviterer til udklædning, leg og bevægelse.

Hvornår? Fra 27. januar · www.bornibyen.dk/events/himstregimser-og-dippedutter 


Lav skulpturer på SMK

Vinterferien står i skulpturernes tegn på Statens Museum for Kunst. Her kan I besøge den nye udstilling med den verdensberømte kunstner Alberto Giacometti. Bliv inspireret af udstillingens skulpturer, og giv form til jeres egne idéer i Børnenes Værksted. Husk I også kan tage med på familieture rundt på museet og spise fastelavnsboller i museets café. 

Hvornår? Alle dage i vinterferien · www.bornibyen.dk/events/vinterferie-paa-smk-rundt-om-skulpturen


Hils på en vaskeægte havfrue

Giv børnene en eventyrlig oplevelse i vinterferien: tag dem med til havfrueshow på Den Blå Planet. Dyk med ned i havfruens verden, når hun på elegant vis slår kolbøtter og danser på havbunden til musik. Det foregår foran ruden ved Oceantanken kl. 14.00, og efter showet kan I også møde hende ved det Tropiske Rørebassin og snakke med hende. 

Hvornår? 12.-15. februar samt 20.-22. februar  · www.bornibyen.dk/articles/magisk-show-moed-en-vaskeaegte-havfrue-i-weekenden


Related Articles