5 tips til efterårsferie på Østerbro – fra ‘BØRN I BYEN’

Af Susanne

Børn i byen er Danmarks største online guide til børnefamilier. Vi samler de allerbedste oplevelser og aktiviteter i byen, og gør det både nemmere og sjovere for børnefamilier at lave noget sammen. Bag Børn i byen står 42-årige Caroline Meldgaard, der stiftede virksomheden tilbage i 2008. I dag har sitet 110.000 unikke brugere om måneden. Bliv inspireret på www.bornibyen.dk

1. Hør Kim Fupz Aakesons nye fortælling på SMK

Hver dag i efterårsferien kan børn og deres voksne komme med på familieture med oplæsning på SMK. Her kan I høre Kim Fupz Aakesons fantastiske fortælling om Fanden og hans oldemor i hans nye historie Men størst af alt. Sammen med en rundviser skal børnene bære et fortælletæppe op foran de kunstværker på museet, som forfatteren har ladet sig inspirere af. Her vil de få historien læst højt, der handler om hvepse, sladder, ensomhed og kærlighed!

Hvor: Statens Museum for Kunst

Hvornår: Hver dag den 13.-21. oktober kl. 12 og 13 (hver rundvisning varer 45 min.)

Pris: Gratis, når entréen er betalt. I efterårsferien får I et eksemplar af historien med gratis, når I køber billet.

 

2. Mal på keramik hos Creative Space

Slip kreativiteten løs i efterårsferien! Besøg Creative Space, hvor ungerne kan male på keramik i hyggelige omgivelser. I kan vælge mellem 200 forskellige slags keramik, samt 80 forskellige farver at male med. Creative Space giver tips og vejleder jer undervejs, og glaserer og brænder efterfølgende keramikken for jer. I kan hente jeres færdige keramik en uge senere. Husk at booke et bord i forvejen, kan gøres på telefon 3379 0071.

Hvor: Creative Space, Kastelsvej 1, 2100 København Ø

Hvornår: Man-fre 11-19 & lør-søn 10-18

Pris: Priser starter fra 150 kr. Et krus og almindelig størrelse skåle ligger på mellem 169-189 kr. alt inklusivt.

 

3. På glatis i Østre Skøjtehal

Spænd skøjterne og kom på glatis i efterårsferien! Besøg den indendørs Østre Skøjtehal, som ligger tæt på Østre Gasværk. Hallen byder på masser af muligheder for leg og sjov på isen for alle, både børn og voksne. Der er offentligt skøjteløb kl. 12.00-14.45 i hverdagene og kl. 14-16.30 om søndagen. Hvis ikke I selv har skøjter, kan I leje dem på stedet til henholdsvis 35 kr. for voksne og 30 kr. for børn.

Hvor: Sionsgade 15, 2100 København Ø

Hvornår: Man-fre kl. 12-14.5 & søndage kl. 14-16.30

(lørdag lukket)

Pris: Entre for voksne 40 kr. / børn 20 kr.

Leje af skøjter: Voksne 40 kr. / børn 30 kr.

 

4. På skattejagt i Lidkøb

Læg vejen forbi Lidkøb Østerbro i efterårsferien. Københavns største og flotteste loppesupermarked inviterer alle børn til skattejagt hele ugen fra den 15.-21. oktober. Find de 10 poster, svar rigtigt på spørgsmålene og vær med i konkurrencen om gavekort og standleje, så du kan sælge det tøj og legetøj, som du ikke længere bruger. I Lidkøb finder du et kæmpe udvalg af lækkert tøj, ting og sager, bøger og legetøj, så tag hele familien med til efterårshygge. Den 20. og 21. oktober er der også lotteri, hvor hvert køb over 200,- udløser et lod. Se straks om du har vundet en af de mange fine præmier.

Hvor: Strynøgade 7, 2100 København Ø

Hvornår: 15.-21. oktober

 

5. Smut på legeplads

Udforsk Østerbros bedste legepladser i ferien, og
lad ungerne røre sig og få dejlige røde efterårskinder. Børn i byens 3 favoritter på Østerbro er:

1. Tårnlegepladsen

Adresse: Fælledparken1, Frederik V’s Vej 4, 2100 København Ø

Ta’ ungerne med på den fine Tårnlegeplads i Fælledparken. Legepladsen er interaktiv og bygget op omkring fem af Københavns mest markante tårne: Vor Frelsers Kirke, Rådhustårnet, Rundetaarn, Marmorkirken og Børstårnet. Tårnene udgør rammerne for legepladsen, der bl.a. ved hjælp af teknologi, lægger op til høj fysisk aktivitet, stor interaktion mellem børnene og et twist af konkurrence.

2. Konditaget Lüders

Adresse: Helsinkigade 30, 2150 Nordhavn

Konditaget Lüders gemmer sig på toppen af et stort parkeringshus i Nordhavn. Ved første øjekast kan man ikke se, at der ligger en stor, fed legeplads på toppen af det 24 meter høje p-hus, men det gør der altså! Her er både trampoliner, klastrespiral, gynger, masser af træningsfaciliteter og selvfølgelig en fantastisk udsigt over havnen og Øresund.

3. Legepladsen i Classens Have

Adresse: Arendalsgade 2, 2100 København Ø

Classens Have er en lille, “hemmelig” park, som ligger gemt i en gård på Østerbro. Her finder I også en sød, lille legeplads for de mindste børn, som bl.a. har legehus, klatrelementer, sandkasse og gangbroer. Stedet er en skøn og tryg oase, fordi den ligger væk fra storbyens trafik og larm – perfekt til småbørnsfamilier!

Related Articles