Vi elsker serier

Af Susanne

Vielskerserier.dk er stedet, hvor du finder anmeldelser, anbefalinger og guides til de serier du skal kaste dig over på streamingtjenesterne. Få stifter af vielskerserier.dk Kim Sørensens top 3 anbefalinger her.


Kastanjemanden, Netflix
Er du til danske thrillerserier? Så kan det kun gå for langsomt med at se en af de bedste i lang tid. Serien Kastanjemanden er en filmatisering eller rettere serialisering af bestsellerbogen af samme navn skrevet af Søren Svejstrup. Han er også manuskriptforfatter på serien. Og hvis navnet virker bekendt, så ja, det var ham med Forbrydelsen. Kastanjemanden handler kort fortalt om, at seriens hovedpersoner og umage politi makkerpar Naja Tulin ( Danica Curcic) og Mark Hess (Mikkel Boe Følsgaard) skal opklare flere mord, der omfatter små uhyggelige Kastanjemænd på gernings-stederne. Snart kobles mordene op på en socialministers datters forsvinden, og jagten på den uhyggelige gerningsmand kan begynde. Note: Du har ikke lyst til at samle kastanjer eller høre små børn synge efter at have set seriens seks afsnit!


Godfather of Harlem, Disney+
Forest Whitaker spiller gangsterkongen Bumpy Johnson, der efter at have siddet i fængsel i ti år kommer tilbage til Harlem og ser, at hans nabolag har ændret sig. Den italienske mafias indflydelse er blevet større, og selvom de også kæmper internt, så bliver Bumpy nødt til at skabe nye alliancer og bruge hårde midler for at stå imod konkurrencen. Bumpy Johnson er ud- over at være gangster også familiefar. Han forsøger at balancere livet som boss i underverdenen med at være der for hans kone og datter. Sidstnævnte er i virkeligheden hans barnebarn, som han bevidst har holdt væk fra hans egen narkoafhængige datter. Serien er spækket med action, drama og intriger. Den er som sukker for dig, der har savnet serier som The Sopranos og Boardwalk Empire. Se begge sæsoner på Disney+.


Squid Game, Netflix
Kan det ikke blive bizart nok? Og har du ikke sarte nerver? Så er serien Squid Game på Netflix lige noget for dig. 456 gældsplagede koreanere udsættes for et uhyggeligt spil, hvor de kan vinde penge eller dø. Spillene .eller rettere legene, er faktisk velkendte børnelege, der dog uden døds faktoren er ret populære i Korea og Asien som Gameshows. Serien er både brutal, spændende og med et socialrealistisk perspektiv, der tilfører noget dybde til fortællingen, og gør den til mere end bare et voldsorgie af den helt kyniske slags.

Related Articles