Septemberopskrift Italiensk aubergine ‘pizza’

Af Susanne

Det skal du bruge

  • En god olivenolie, gerne græsagtig, fx den italienske Agresti fra OLIVIERS & CO
  • 1 glas Pesto Genovese
  • 150 g sorte oliven, udstenede og finthakkede, fx Taggiasca oliven
  • 2 auberginer, skåret i 12 skiver i alt á 1/2 cm tykkelse
  • 300 g bøffelmozzarella, skåret i 12 gode skiver
  • En håndfuld modne cherrytomater, skåret i halve
  • 100 g friskrevet parmesanost
  • Oregano
  • Friskkværnet peber
  • Flagesalt

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 1800 varmluft.
  • Vend aubergineskiverne i olivenolie, salt, peber og oregano, og bag dem i 12-15 min på en bageplade med bagepapir.
  • Tag aubergineskiverne ud, og øg ovnstemperaturen til 200 grader varmluft.
  • Fordel pesto og hakkede oliven på hver aubergineskive, drys med parmesan og oregano, og læg en skive mozzarella og en halv cherrytomat på toppen. Afslut med lidt flagesalt, friskkværnet peber og olivenolie.
  • Bag auberginepizzaerne færdige i ovnen i ca 10 min. til de er gyldne og lækre.
  • Nyd dem direkte fra ovnen, evt. med en sprød salat.

Bon appétit!

Sådan vælger du en god olivenolie
Hvis muligt, så duft og smag på olivenolien. Den skal være ren og frisk med en peberagtig fornemmelse i ganen, der varierer fra subtil til meget kraftig, så du kommer til at hoste. Florale olivenolier er mildere, mens græsagtig olivenolie har mere peberfornemmelse. Oprindelse Som minimum skal du kunne se, hvilket land olivenolien kommer fra. I bedste fald kan du spore den tilbage til producent, specifikt område og gård. Olivensort Der findes over 1500 forskellige olivensorter. Efterhånden som du finder dine favoritter, kan du bedre udvælge din olivenolie alene efter sorten. Det kræver lidt øvelse, nøjagtig som med druesorter til vin. Pressetidspunkt Der, hvor olivenolie ikke er som vin, er når det gælder alder. Olivenolien er bedst, når den er frisk, og derfor er det vigtigt at kunne se, hvornår olivenolien er presset. Opbevaring Gå efter mørke flasker eller dåser uden Bisphenol A. Olivenolier bør ikke udsættes for lys, ilt og varme. I klare glasflasker under butiksspots forringes holdbarheden markant, og olivenolien kan harske i flasken på hylden.
Få mere at vide om olivenolien hos
OLIVIERS & CO / Gl. Kongevej 85 / www.oliviersogco.dk

Related Articles