Rustik og raffineret dansk-fransk mad

Af Susanne

Buvette Nordhavn på Göteborg Plads med udsigt direkte ud over vandet byder på rustik og raffineret dansk-fransk mad, der passer perfekt til det danske vintervejr.  

Buvette Nordhavn på Göteborg Plads med udsigt direkte ud over vandet byder på rustik og raffineret dansk-fransk mad, der passer perfekt til det danske vintervejr. Buvette Nordhavn på hjørnet af Göteborg Plads og Sandkaj lige ved Portland Towers’ to fascinerende paddehatte er en vidunderlig fusion af Paris og Nordhavn. Her formår fransk charme
og nordhavnsk atmosfære at skabe en restaurant, der både er hyggelig og har et internationalt snit med enkle og behagelige møbler, store vinduespartier ud mod vandet, en stor vinvæg samt en roterende rotisserie. Restauranten åbnede tidligere i år og er blevet taget vel imod af både de lokale nordhavnsbeboere og af besøgende. Buvette har fra start satset på et spisekort med forholdsvis få, men gode retter, og den tendens fortsætter hen over vinteren med en velsmagende aftenmenu, der er som skabt til det danske vintervejr. ”Maden er i sit udgangspunkt fransk og vores signaturret er rotisserie kylling med et par valgfrie sideorders. Og når vi nu har et rotisserie, så kan vi også lave andre ting på den, som for eksempel helstegt oksefilet eller and til jul, mens kyllingen er på. Ellers følger vi årstiderne og skifter menuerne ud i forhold til, hvad der af tilgængelige grøntsager og salater. Vi er franskinspireret, men det er med en kreativ twist af Nordhavn og Danmark,” fortæller daglig leder Julie Nielsen.  

Tavleret og vinbuffet

Aftenmenuen indeholder tre forretter, tre hovedretter og tre desserter samt en tavleret, hvor kokken kan være lidt kreativ og lave en lækker hovedret, så der ud over de faste retter også er noget nyt, når man lægger vejen forbi Buvette Nordhavn. De har desuden genoptaget deres vinbuffet, hvor man for 200 kr. kan få et frit udvalg af udvalgte vine i to timer. ”Når det kommer til vin, så er smag og behag forskellig. Vi ønsker, at vore gæster går på opdagelse i vores store vinvæg for at finde ud af, hvilken slags vin, de vil drikke. Til det har vi markeret vore vine, så man kan få en guideline på, hvordan den er. Det kan være en markering af, om den er tør, kraftig, let, sød osv. Vore tjenere står selvfølgelig klar til at hjælpe og rådgive, hvis man foretrækker det,” forklarer Julie. I 2020 vil der desuden blive afholdt vinsmagninger ca. én gang om måneden, da der er blevet tilknyttet en sommelier, som vil fortælle og præsentere forskellige spændende vine.  

Det er i det hele taget muligt at afholde forskellige events i Buvette Nordhavn som for eksempel barnedåb, konfirmation, businesslunch, julefrokost m.v. og generelt arbejder restauranten på at skabe forskellige aktiviteter hele året rundt og ikke kun om sommeren, hvor rigtig mange kommer forbi pga. beliggenheden ved vandet. ”Der begynder heldigvis også at ske en del i området om vinteren. Den 18. december åbner den nye Nordhavn biograf på Hamborg Plads med den nye Star Wars film og ugen efter har familiefilmen Frost 2 premiere. Vi har med undtagelse af den 23. og 24. december åbent hele julen, så man kan kombinere et biografbesøg med lidt mad eller drikkelse og få en helstøbt oplevelse. Til februar er det planen, at selvkørende busser skal transportere folk rundt i kvarteret og blandt andet lægge vejen lige forbi os, så det bliver utroligt spændende, men nu må vi først se, om busserne kommer eller ej,” siger Julie.  

Uanset om de selvkørende busser kommer i gang eller ej, så byder Buvette Nordhavn på lækker og indbydende mad og vin, en rar og personlig stemning samt en superb beliggenhed ud til vandet og Göteborg Plads 365 dage om året. 

Stor nytårsmenu Hvis man ønsker at holde nytårsaften i hyggelige omgivelser uden selv at stå for mad og drikkelse, tilbyder Buvette Nordhavn en stor fem retters nytårsmenu. Her kan man få velkomstdrink, snacks, fem lækre retter med bl.a. hummer, torsk, oksemørbrad, is-surprise, vinmenu, kaffe med avec, petit fours og en pose med champagne og kransekage, så man kan sidde på kajen og nye nytårsfyrværkeriet ud over byen. 

Se mere på buvettenordhavn.dk


Buvette Nordhavn · Göteborg Plads 2 · tlf. 53 73 00 15 · www.buvettenordhavn.dk

Related Articles