Redaktørens anbefalinger: SERIER TIL VINTERFERIEN

Af Susanne

Only Murder in the Building · Disney+
Kender du overhovedet dine naboer? Det er ikke sikkert, alle husker de gamle skuespillere Steve Martin og Martin Short, der spiller to af hovedpersonerne i denne thriller-komedie, hvor tre naboer i en Manhattan lejlighedsbygning sætter sig for at opklare et mord og lave deres egen truecrime podcast. De to ældre herrer får modspil af Selena Gomez, og de tre komplimenterer hinanden og sætter kærligt og morsomt fokus på generationskløften, især i deres dialoger om, hvordan man hilser, taler slang og bruger mobilen. Dejlig let spiselig serie, der er sat i skønne retro-omgivelser i en herskabelig ejendom midt i New York. 1 sæson.


After Life · Netflix
Er du til britisk humor og drama i samme cocktail, så skal du se denne helt igennem fantastiske serie om den triste og livstrætte enkemand Tony spillet af Ricky Gervais, der også selv har instrueret. Vores hovedperson har mistet sin elskede hustru, og derefter ramler hans verden, og han mister lysten til livet. Nu kan det måske lyde meget sort og trist, men Ricky Gervais formår som altid at tilsætte den helt rigtige britiske humor til serien, uden at det hele bliver overfladisk falde på halen-komedie. I det lille samfund, hvor Tony er journalist på den lokale avis, møder vi mange sjove og skæve eksistenser, som Tony konstant sviner til på sin sarkastiske facon. Tonys far er dement og bor på det lokale plejehjem, og det lyder måske igen ikke videre opløftende, men Tony og faderens dialoger er guld værd, og jeg sad tit (rørt) og tænkte på mine forældre. Der er både dybe samtaler i serien, kærlighed og den sødeste hund! 3 sæsoner.


Mayor of Kingstown · Paramount+
Der er smæk for skillingen i actionserien Mayor of Kingstown, hvor
vi følger de 3 McLusky-brødre som prøver at holde ro og orden i den bundkorrupte fængselsby Kingstown. Og det er naturligvis ikke nemt,
for alle regler bliver i serien gradbøjet i en sådan grad, at man ikke kan se forskel på retfærdighed og uretfærdighed. Jeremy Renner, vores umiddelbare åbenlyse helt, spiller Mike McLusky, som kender reglerne
i fængslet som indsat og på gaden. Hans umulige forsøg på at gøre alle glade – politiet, narkohandleren, banderne, den russiske mafia, politikkerne og ikke mindst sin egen mor – ender i et klassisk opgør. Serien er sat i et miljø a la ”The Wire” og har alt, hvad god action skal indeholde: slagsmål, hurtige biler, smarte bemærkninger, smukke kvinder og ikke mindst de gode og de mange onde. Jeremy Renner spiller genialt, og hele holdet bag serien er fra øverste hylde. 1 sæson.

Related Articles