Original Coffee udvider kaffebar på Trianglen

Af Susanne

Nu er muligheden for at få en god kop kaffe blevet endnu bedre for østerbroerne, da Original Coffee har udvidet sin kaffebar på Trianglen, samtidig med at de kan fejre 10-års jubilæum

Kaffekulturen har forandret sig meget i Danmark de seneste år. Vi er firkantet sagt gået fra kun at drikke filterkaffe til at drikke kaffe på alle mulige spændende måder, og der er kommet fokus på den gode kaffe. Det har man i de ti seneste år blandt andet kunnet konstatere, når man har besøgt kaffevirksomheden Original Coffees kaffebarer i København, herunder også på Østerbro, hvor de siden 2013 har holdt til på Trianglen. De har tidligere i år overtaget nabolokalet, der husede Foto 1 Time, så kaffebaren er blevet betydeligt større og kan huse endnu flere siddende gæster. Udvidelsen falder således sammen med, at Original Coffee, der har 16 kaffebarer i København, i år kan fejre 10-års jubilæum. 

“Kaffebaren på Trianglen var vores bar nummer to i rækken, da vi åbnede den kun tre måneder efter, vi startede Original Coffee. Den er lidt af et hjertebarn for os, og vi har altid været der meget og selv stået bag bardisken,” siger Nikolaj Skovsted-Overgaard, der står bag Original Coffee sammen med vennen Philip Bjørn og broderen Jonas Skovsted-Overgaard. 

Forsøgt at bevare de gamle dyder

Da Original Coffee overtog kaffebaren på Trianglen i 2013, var det en gammel isbutik, så selv om stedet var utroligt hyggeligt, var der ikke specielt meget plads i de gamle lokaler. Den udfordring er blevet løst med overtagelsen af lokalet ved siden af. Originale Coffee har revet væggen ned og bygget en helt ny bar op i det udvidede lokale.  

“Det er selvfølgelig gjort for at kunne give plads til endnu flere siddende gæster. Selv om vi har revet noget ned og opført nye ting, har vi forsøgt at bevare flere af de gamle dyder i lokalet. For eksempel har vi beholdt de gamle høje paneler, og det nye område er indrettet på en måde, så det går hånd i hånd med den gamle bar. Selvfølgelig har vi ændret visse steder, så lokalet er i tiptop stand, men man kan sagtens genkende den gamle bar i lokalet,” påpeger Nikolaj.  

Kaffen er stadig i centrum

Menukortet hos Original Coffee har ikke ændret sig efter udvidelsen; det er stadig den gode kvalitetskaffe, det hele drejer rundt om. Her er et bredt udvalg af espressobaserede kaffer og filterkaffer, samt lidt godt at spise, som for eksempel deres morgencomplet og herligt bagværk fra deres eget bageri. Siden i sommer har virksomheden nemlig haft eget bageri, så bagværk som boller, tebirkes, kanelsnegle m.v., er egen produktion. Derudover kan man få frisk, koldpresset juice og små lækre madder til frokost.   

Original Coffee består som nævnt af 16 kaffebarer i København og omegn, heraf tre i Tivoli, samt to nye barer, der snart åbner og eget bageri. Virksomheden blev startet af Nikolaj, der sammen med vennen Philip cyklede rundt i København og solgte friskbrygget kvalitetskaffe fra cyklerne. Dengang hed det Rolling Coffee. Efter to år med kaffesalg i alt slags vejr fik de muligheden for at etablere den første Original Coffee. Det skete i A.C. Illums gamle kontor på 4. sal i Illum. Nikolajs bror Jonas kom kort tid efter også med i projektet. Én kaffebar blev til flere, der alle har fokus på kaffen, den gode service og miljøet omkring os. 

Sikre høj standard i restaurationsbranchen

“Intentionen er altid at tilbyde produkter, vi selv kan stå inde for. Det er også derfor, vi har åbnet vores eget bageri, så vi kommer tættere på produktionen. Vi vil gerne vide, hvor råvarerne kommer fra, er det sæsonvarer, hvem der er leverandører osv. Vi prøver at køre en bæredygtig linje, og når det kan lade sig gøre, bruger vi økologiske råvarer. Vi er engageret i og støtter FN’s Global Compact, verdens største CSR-initiativ, dens ti principper samt verdensmålene for bæredygtig udvikling. De danner rammen for vores arbejde med samfundsansvar, hvor vi arbejder med at integrere social, miljø- og klimamæssig samt økonomisk ansvarlighed i kernen af vores virksomhed,” fortæller Nikolaj og fortsætter: “Vi er også medlem af REGA (Restauratørernes Garantiordning). Det skyldes blandt andet, at vi ønsker at sikre en høj standard i restaurationsbranchen gennem garantier over for vores medarbejdere, kunder, samarbejdspartnere og andre, der måtte opleve branchens indvirkninger.”

Handler lokalt
Original Coffee forsøger altid at handle lokalt, hvad enten det foregår i nærområdet eller i Danmark.
I Trianglens tilfælde indebærer det blandt andet,   at de køber ost fra La Fromagerie v/Christophe Ganthier på Nordre Frihavnsgade lige om hjørnet. “I vores kaffebarer værner vi om lokalmiljøet. Det gælder også i vores valg af samarbejdspartnere og leverandører, der så vidt muligt er danske. Gennem de sidste år har vi prioriteret at indgå flere lokale samarbejder for at komme tættere på vores leverandører og støtte de mindre producenter. I dag har vi adskillige samarbejder med leverandører, som passer til Original Coffees visioner,” siger Nikolaj.


Original Coffee · Nordre Frihavnsgade 2 · Tlf. 28 75 63 02 · www.originalcoffee.dk 

Related Articles