Ordnede forhold og stabile medarbejdere

Af Susanne

Vaskeholdet København ApS er et rengøringsfirma, der har overenskomst med alle deres medarbejdere. Det er lig med ordnede forhold for både medarbejdere og kunder og har bl.a. resulteret i, at mange af de ansatte har været i virksomheden i mange år.

Vaskeholdet København ApS er et rengøringsfirma med holdninger til tingene. De lægger både vægt på overenskomst til de ansatte, prioriterer medarbejder trivsel og grøn omstilling og arbejder målrettet med kerneværdier som hjælpsomhed og ansvarlighed.

Det gør de, fordi det betyder meget for medejer
Pierre Wilhelm, og fordi det er med til at gøre dem blandt de bedste til de opgaver, de tilbyder, og de opgaver, de påtager sig. De fleste af deres kunder har de haft i mere end 10 år, fortæller Pierre. “Det er vigtigt for os at beholde vores kunder. Ofte er det jo prisen, der er det afgørende parameter for, om man får opgaven. Da alle vores medarbejdere er dækket af overenskomst, hvilket de har været fra dag ét, betaler vi dem en ordentlig løn, de får feriepenge, pension, og vi indbetaler penge til en barsels- og uddannelsesfond m.v. De gode vilkår med overenskomsten gør, at vi ofte ligger højere end andre rengøringsvirksomheder rent prismæssigt. Til gengæld får man, hvis man vælger os, ordnede forhold og ordentlig rengøring. Jeg tror nemlig på, at gør man det på den rigtige måde, betaler det sig tilbage i den sidste ende.”

Droppet dieselbiler
Firmaet har kontor i hyggelige kælderlokaler på Langøgade 4, og mange af deres kunder inden for ejendomsservice, kontor- og erhvervsrengøring, trappevask, vinduespolering m.m. udspringer fra Østerbro og den nære omegn. Måske du kender Vaskeholdet København ApS på deres karakteris-
tiske El-ladcykler med den bordeaux farve? De har for nylig droppet deres sidste dieselvarebil til fordel for cyklerne, så de ikke forurener, når de tager rundt på opgaver i byen. Det er godt for miljøet, og det er godt medarbejdernes sundhed. Samtidig slipper de for at skulle bekymre sig om køkørsel og problemer med at finde en parkeringsplads. Godt nok hører firmaet til på Østerbro, men de dækker også Nørrebro, Vesterbro, City, dele af Hellerup m.v.


Daglig frugt, snacks og sodavand
Mange af medarbejderne har været i firmaet i årevis, hvilket ikke er normalt i branchen. Det skyldes blandt andet overenskomsten, og at der er stor fokus på medarbejdertrivsel. De ansatte arbejder under en vis frihed, og de er selv med til at tilrette deres arbejdsdag. På kontoret er der altid frugt, snacks og sodavand, og der er stort set altid smil og godt humør, når de ansatte mødes om morgenen til samling. Som en af de ansatte formulerer det: “En af de vigtigste ting for mig er, at jeg er glad for at komme på arbejde. Jeg tør godt lægge hovedet på blokken og sige, at alle de andre medarbejdere i firmaet har det på samme måde. Her er ingen, der møder op med sure miner og brok.”

Positive kerneværdier
Den gode og positive stemning afspejler sig også i de fire værdier, Vaskeholdet København ApS arbejder efter:
● Hjælpsomhed
● Grundighed
● Ansvarlighed
● Troværdighed.
Alle værdier, som er med til at skabe den ualmindelige positive stemning, der er omkring Pierre Wilhelms efterhånden 19 år gamle firma.


Vaskeholdet København ApS · Tlf. 51 43 98 78 email: vaskeholdet@vaskeholdet.dk

Related Articles