Sara er 29 år, Østerbroer og hun er den stolte indehaver af Masterchef trofæet anno 2020! Hun er oprindelig fra Viborg, og til daglig arbejder hun langt væk fra køkkenet i modeverdenen” Mad har altid fyldt meget i mit liv, og det har været en drøm rigtig længe at blive en del af Masterchef, jeg troede faktisk ikke at jeg var god nok” – Heldigvis forfulgte Sara sin store drøm om at deltage og blive en del af Masterchef. Da først drømmen var gået i opfyldelse, overvandt hun også startnerver og beviste overfor sig selv og alle andre, at hun i denne udgave 2020 var den bedste af alle i Masterchef. Hvis vi er heldige, får vi flere opskrifter fra Sara i fremtiden…
Donuts (ca. 16 stk.)
3 dl sødmælk
25 g gær
85 g sukker
2 fede vaniljestænger
2 æg
125 g smør (stuetemperatur)
1,5 tsk. salt
1 citron (skallen herfra)
450 g hvedemel
Fremgangsmåde
● Lun mælken til den er fingervarm, kom mælken i en røremaskine med gær, vaniljekorn, sukker og salt. Rør til det er opløst.
● Kom æg i blandingen sammen med citronskallen, og rør i 3-4 minutter.
● Hvedemelet tilsættes lidt efter lidt. Alle 450 g hvedemel skal bruges i dejen. Rør dejen i 4-5 minutter til dejen er helt ensartet og glat.
● Herefter tilsættes smørret lidt efter lidt.
● Rør dejen i ca. 6 minutter til alt smørret er arbejdet ind i dejen. Dejen bliver lysere og mere glat når den er rørt i de ca. 6 minutter.
● Dejen kommes over i en ren skål der er penslet med neutral olie. Herefter kommes dejen i køleskabet overdækket i 12-14 timer.
● Når dejen har stået i køleskabet i 12-14 timer kommes den på et bord drysset med mel. Dejen rulles ud i ca 1,5 cm. Herefter kan man med fordel bruge et udstikkersæt til at forme dem i den ønskede størrelse. Hvis man ikke har et udstikkersæt kan man bruge et glas.
● Når alle donuts er udstukket skal de sættes til hævning i ca.
60 minutter.
● Neutral olie varmes op til 170-175 grader. Ikke varmere eller koldere.Kom dem i 1-2 af gangen og giv dem 2 minutter på hver side. Alt efter størrelsen. Når de gyldenbrune på begge sider er de færdige. Dejen bliver færdigbagt så længe man holder olien de grader som anbefalet.
● Når de er nedkølet kan man lave alle slags glasur ovenpå, sukker, flormelis mm.