Oliviers & Co er netop åbnet i TorvehallerneKBH

Af Susanne

Elsker du god olivenolie, lækre oliven og fløjsblød balsamico? Så er et besøg i Oliviers & Cos nye butik i madmekkaet TorvehallerneKBH et must. Her byder Nina Vestmark Christiansen og Mikkel Toft Madsen på et særligt kurateret udvalg fra de bedste producenter i Middelhavet – og som noget særligt kan du smage dig frem. 

Jeg  mødes i TorvehallerneKBH med Nina og Mikkel, er sammen har delikatesseforretningen Oliviers & Co på Gl. Kongevej, og som netop har åbnet deres anden forretning i netop TorvehallerneKBH. Nina og Mikkel er to madglade ildsjæle, der brænder for at udbrede kendskabet til oliven og olivenoliens delikate univers.

De bedste gyldne dråber

“Desværre viser Fødevarestyrelsens test af olivenolier, at der er ofte er fejl på en stor del af de olivenolier, som man finder i supermarkedet. De fleste herhjemme har en flaske olivenolie stående derhjemme, men meget få ved, hvad der er i flasken eller hvor den kommer fra.” Det vil Nina og Mikkel lave om på med deres arbejde i deres to butikker og webshop. Oliviers & Co, der egentlig stammer fra Frankrig, præsenterer noget af det allerbedste, man kan få inden for ekstra jomfru olivenolie fra et netværk af dygtige olivenbønder. Et netværk, der er bygget op siden 1996. Og hvert eneste år er det kun de bedste olivenolier fra årets høst, der kommer på Oliviers & Co flasker med fuld sporbarhed. Nina og Mikkel har nørdet og arbejdet med olivenolie i mange år, er uddannede olivenoliesmagere i Italien og de elsker, at flere og flere herhjemme går op i god olivenolie. Nina er som en af få i Danmark certificeret professionel olivenoliesmager.

En aha-oplevelse

Nina og Mikkel lægger begge vægt på vigtigheden af, at man altid kan smage deres olivenolier, balsamico og eddiker, så man får den helt rigtige olivenolie og eddike med hjem i køkkenet. For der er en kæmpe forskel på smagen af olivenolie og oliven, og den er meget afhængig af fx olivensorter, høsttidspunkt, terroir og producent, fortæller Nina. 

Mikkel fortæller: “Det er en meget vigtig del af oplevelsen for kunderne og for os selv, at man kan komme ind lige fra gaden og smage alle vores olier, balsamicoer og eddiker, og det kan lyde mærkeligt, men det er virkelig en aha-oplevelse for mange.” 

Jeg får selv lidt af en aha-oplevelse, da jeg senere samme dag tager forbi deres kvalitetsmekka af en forretning på Gl. Kongevej for at smage deres vidunderlige olivenolie og eddiker. Nu forstår jeg pludselig meget bedre Nina og Mikkels iver for at udbrede kendskabet til deres produkter, for jeg får selv lyst til at dele min nye viden og begejstring.

Nye friske delikatesser

I Oliviers & Cos nye butik i TorvehallerneKBH vil du finde gode ting fra eksisterende sortiment – og som noget nyt,
vil du også finde en masse friske delikatesser såsom oliven, soltørrede tomater, artiskokker og kapers fra de bedste producenter. Nina fortæller med et smil: “Vi vil gerne være det sted, du går hen, når du skal have Danmarks bedste oliven.” Nina uddyber, at der er arbejdet hårdt på at kuratere et særligt udvalg af oliven, så de kan tilbyde det bedste til deres kunder. Den nye butik i TorvehallerneKBH oser af ægte markedsstemning, og der er en stor synergi med de andre dygtige stadeholdere i TorvehallerneKBH. “Du kan købe godt brød til at dyppe olie i hos Albatross & Venner”. Hos grønthandlerne kan du få lækre grøntsager og frugt i sæson hvor vores olie/eddike kombinationer er fantastiske til. Hos fiskehandlerne kan du købe østers, fisk og andre skaldyr, som vores eddiker passer perfekt til. Og hos vores naboer i Ma Poule kan du finde oste og charcuteri, som går hånd i hånd med gode oliven, artiskokker og soltørrede tomater. 

God gammeldags service

Hos Oliviers & Co er der altid er en person med ekspertise, der kan vejlede dig. Nina fortæller: “Noget af det, vi gerne vil holde fast i og blive ved med at forfine, er god gammeldags service. En smagsoplevelse, en fysisk oplevelse i en rigtig butik og dygtigt personale, der kigger dig i øjnene og smiler. Og at du går ud af butikken og har en bedre dag, end da du kom ind.”

OLIVENOLIESMAGNINGER & INSPIRATION

På oliviersogco.dk kan du lade dig inspirere af fantastiske opskrifter og inspiration til hvordan du kan bruge de udsøgte produkter. Du kan også booke billetter til de populære olivenoliesmagninger og bestille produkter igennem hjemmesiden. Desuden har Oliviers & Co også en Instagram profil, hvor du kan gå ind og følge med.


Oliviers & Co · Gl. Kongevej 85 & Frederiksborggade 21 · Tlf. 50 40 40 60 · www.oliviersogco.dk · Instagram oliviersogco.dk

Related Articles