Nyt madmekka i Riffelsyndikatet

Af Susanne

Når MENY den 1. november slår dørene op i Århusgadekvarteret i den historiske bygning Riffelsyndikatet, får beboerne i Nordhavn og Østerbro et supermarked med ægte torvehalsstemning.

Af: Lars Graabek – Mit Østerbro

Her kan man foretage sine indkøb i afdelinger, der nærmest er specialbutikker med fagpersonale. Desuden kan man samtidig få tilberedt sin mad, mens man handler ind. “Man skal som kunde nærmest opleve, at man har været i flere butikker, når man har besøgt os. For eksempel vil vores fantastiske fiskeafdeling, som er ‘De glade fiskemænd’, kunne levere et udvalg, man ikke ser mange steder i København. Meningen med vores fiskeafdeling er, at kunderne skal opleve, de er tættere på havet, når de køber fisk hos os.

Det samme gælder for vores frugt & grønt-afdeling. Man skal have en oplevelse af, at man kommer tættere på det sted, hvor varen er gravet op af jorden eller er blevet plukket,” fortæller Købmand Mikael Lindegaard Kristiansen, der står i spidsen for den nye MENY-forretning, efter at han har været ansvarlig for MENY i Lyngby. Han har stor erfaring fra detailvarebranchen, hvor han blandt andet har været souschef i Føtex og Bilka samt varehuschef i Coop.

Få lavet mad i MENY

Hos den nye MENY i Århusgade får man lidt flere services end i de normale supermarkeder. Alt imens kunderne leder efter de mest indbydende varer i køledisken, kan de få tilberedt aftensmaden i butikken, forklarer Mikael. “Vi har et køkken, hvor vi laver varm mad. For eksempel har vi lavet en aftale med Oles Pizza om, at de leverer færdiglavede økologiske gourmetpizzaer til os, som man kan bestille i vores delikatesseafdeling. Og der kommer også andet lækker mad til de sultne. Kunderne skal kunne komme ind fra gaden og vælge, hvad de har lyst til at spise og få det tilberedt af vores dygtigste madarbejdere.”

Emballagefrit område

Butikken vil også indeholde er stort emballagefrit område, som er skabt i samarbejde med Valsemølle. Her kan man købe varer som morgenmad- og melprodukter m.m. og fylde den mængde, man ønsker sig, i papirposer. Man behøver ikke at købe 1 eller 2 kilo af for eksempel de havregryn, man har udset sig. Derefter skal man veje det og betale pr. vægt. Det er første gang i Danmark, at et så stort sortiment sælges i et emballagefrit område. “Der kommer også et ægte kafferisteri. Her kan man selv vælge sine bønner og hvor meget, man vil have dem ristet. Man får en oplevelse, som matcher torvehaller i andre europæiske storbyer. Udover fiskeafdelingen og frugt & grønt, kommer her også en slagter, bager, vinafdeling og en osteafdeling,” oplyser Mikael.

Levende museum

At den nye MENY-butik ligger i det gamle Riffelsyndikat i Nordhavn, er en gave til det nye madmekka, mener Mikael. “Butikken bliver et levende museum. Bygningen er en gammel våbenfabrik, som engang lavede Jensen Maskingeværer, men som tyskerne overtog under krigen. Sabotørerne forsøgte at bombe den væk, men det lykkedes ikke. Vi har med Stadsarkivets hjælp fået autentisk materiale om bygningen. Med de efterladtes godkendelse har vi fået lov til at udsmykke butikken med fotos og historier om Riffelsyndikatet.

Og så er det jo fantastisk at få lov til at være købmand i et område som Nordhavn og Østerbro. Beboerne værdsætter kvalitet, og de vil gerne prøve nye ting og tendenser. Vi ønsker at være med til at præge, hvad folk spiser og hvor meget tid, de vil bruge på det. Det handler om, at vi hele tiden skal tilpasse os det, som kunderne efterspørger. Og vi tror og håber i den grad på, at de vil vælge vores nye madmekka, hvor inspiration, madglæde og kvalitet bliver nøgleordene,” slutter Mikael.


MENY. Southamptongade 2. 2150 Nordhavn. Tlf. 31 96 00 31. www.meny.dk

Related Articles