Mad & oplevelser for alle Østerbroere

Af Susanne

Hos spise- og eventstedet ØSTBO 103 i Østerbrohuset kan man både få en lækker dagens ret til overkommelig pris samt et oplevelsesunivers med stand-up, musik, temabanko og andre sjove arrangementer.

Spisestedet ØSTBO 103, der ligger i den smukke sporvognsremise i Østerbrohuset byder både mad og events med kvaliteter for alle østerbroere samt står for forplejning til diverse konferencer i Østbohusets konferencelokale. Her er hyggen og de lidt anderledes oplevelser i centrum i et univers med fælleskøkken, stand-up, musik, banko og meget, meget mere. Fundamentet for ØSTBO 103’s oplevelsesunivers er især spisestedet, hvor de for nylig har indført et nyt koncept, fortæller kommunikationsansvarlig Mathias Frederiksen.

”Vi har ikke et a la carte kort men tilbyder i stedet dagens ret. Idéen er at gøre det simpelt, enkelt og lækkert for vores gæster i området og for brugerne af Østerbrohuset. Prisen på dagens ret svinger mellem 75, 85 og 95 kroner, så stort set alle kan være med rent prismæssigt, også selv om man er en familie afsted. Udover dagens ret planlægger vi for eksempel at afholde ’vegetarisk mandag’, og på tegnebordet ligger også ’gourmet torsdag’ med en 3-retters menu. Vi synes, det er sjovt og anderledes med gourmetmad et sted som Østerbrohuset, hvor alt er folkeligt og meget nede på jorden. Der må i det hele taget gerne være noget kant i alt det, vi foretager os,” siger Mathias.

Masser af events på programmet
God, enkel og lækker mad er bestemt ikke det eneste, der står på ØSTBO 103’s menukort. De kan for eksempel også tilbyde stand-up, bankoaftener eller musik, hvor temaet ikke nødvendigvis er det, publikum forventer. Sidste sommer sang eksempelvis et a capella-kor udenfor, mens bankospillet, der lige som stand-up showet ligger i forlængelse af en stor gang fællesspisning, har forskellige temaer som for eksempel film. ”Vi synes, det er sjovt at have et stand-up show herude, da Østerbro ellers ikke kan tilbyde stand-up show andre steder. Aftenens tema dikterer udtrykket i lokalet, når vi har banko, og hvis det er film, der står på programmet, kan man vinde forskellige sjove filmpræmier kombineret med gavekort til den nye biograf i Nordhavn eller til forskellige restauranter. Det er ikke bankopræmier til tusinder af kroner, men sjove præmier, der hænger sammen med temaet. Vi laver bankospillet, for at man kan have en sjov og hyggelig aften i godt samvær med vennerne,” påpeger Mathias. Han nævner også mulige temaer som et Elvis- eller Elton John-banko m.fl.

Musikalske indslag
Der er også planlagt adskillige musiske indslag i 2020 i ØSTBO 103 og niveauet bliver højt, som da eksempelvis singer/songwriter Mette Kirkegaard i 2019 kiggede forbi efter en fællesspisning. Se mere om de kommende events ved at søge på Østbo 103 på www.oestbo103.dk, facebook eller Instagram. Til foråret er det planen, at stort set alle events rykker udenfor, hvis vejret tillader det. ”Sidste år havde vi både koncerter, banko, stand-up, foredrag og fællesspisning udenfor. Vi har en stor markise, der gør, at vi kan lave en masse af vores events udenfor, selv hvis det regner en lille smule. I 2020 lægger vi endnu mere vægt på vores udendørs arealer, som bliver hyggeligere og endnu mere indbydende. Der bliver helt sikkert tændt op i grillen igen, så vi kan kombinere spisningen med de mange events på en rigtig god måde,” siger Mathias og tilføjer:

”Alt bliver i udgangspunkt på et prisniveau, hvor alle – studerende, familier, ung, gammel, single, par – kan være med. Jeg bor selv på Østerbro og har en familie, og jeg ved, hvor rart det er, hvis man en hverdagsaften bryder det faste mønster derhjemme og bare går ud og hygger sammen som familie. Og her vælter vores hyggelige og kvalitetsprægede spisning og oplevelser ikke budgettet.”

STAND-UP på ØSTBO 103
Onsdag 29. januar
Torsdag 27. februar
Torsdag 26. marts
Torsdag 30. april
Torsdag 28. maj
Torsdag 25. juni
Torsdag 30. juli
Torsdag 27. august
Torsdag 24. september
Torsdag 29. oktober
Torsdag 26. november
Torsdag 17. december


ØSTBO 103 · Århusgade 103 · tlf. 52 30 30 80 · www.oestbo103.dk

Related Articles