L’imperatore går all in på kød

Af Susanne

Ristorante L’imperatore, der i mange år har været kendt for deres skaldyrs restaurant, skifter koncept fra
1. februar og skal fremover være en mere familieorienteret restaurant, hvor de går all in på kød. 

Det har været en dejlig oplevelse med masser af god respons på vores skaldyrskoncept i de syv år, vi har været en skaldyrsrestaurant, men nu er det tid til at komme videre. Fremover vil vi være, hvad jeg kalder et italiensk grillhus. Det gør vi dels, fordi rigtig mange af vores gæster efterspørger noget godt kød, dels at folk i dag på grund af den høje inflation og andet har færre penge mellem hænderne. Det kan vi godt mærke her i restauranten. Så vi har skabt et mere prisvenligt koncept, hvor kødet og råvarerne stadig holder en høj kvalitet,” fortæller sicilianske Armando di Raffaele, som står bag Ristorante L’imperatore på Olufsvej 2 sammen med sin danske kone Denise Bjørn Di Raffaele. Måske kender du Armando for sin medvirken i den danske version af Hells Kitchen.

Lokalt samarbejde med slagterier

Det gode kød i Ristorante L’imperatore omfatter blandt andet saftige ribeyes med god marmorering, Tomahawk t-bones, lammechops og gode burgere. Og så er der naturligvis de klassiske italienske forretter carpaccio, burratta samt adskillige pastaretter som ravioli med svampetrøffel og parmesan, spaghetti carbonara og bolognese osv., siger Armando: 

”Vores kødretter kommer til at koste fra 195 kr. for 250 gram for en lækker ribeye bøf med tilbehør. Vi har startet et samarbejde med slagteriet Grambogård, som går meget op i dyrevelfærd og bæredygtighed. 

Samtidig bestræber vi os også på at benytte så mange lokale danske råvarer som muligt,” siger han og fortsætter: ”Pizza bliver også en del af menukortet, og her vil vi bruge mel fra Valsemøllen og andre økologiske råvarer. Vores italienske pizzaer kommer til at koste omkring 95-110 kr.”

Diner Week med 3-retters menu på Limpatore

Som en markering af det nye koncept vil Ristorante L’imperatore i hele februar tilbyde en Diner Week, hvor man som forret kan få en lækker burattaost med syltede cherrytomater og basilikum, en 250 gram ribeye med pommesfrittes og bearnaise til hovedret samt som dessert en affogato, der er cremet vaniljeis med en espresso shot. Prisen er kun 250 kr. for den fristende treretters menu.  

Udover ændringerne i madkonceptet har L’imperatore fjernet den bar, der lå midt i lokalet, og i stedet bygget en murstensbar med kulgrill i. Så får gæsterne første parket til duften, flammerne og hyggen omkring grilningen af mad i restauranten. 

”Vi får også et skab, så vores gæster selv kan se, hvilken slags kød de får serveret, ligesom man ofte gør sydpå. Det giver en mere intim fornemmelse af det, man spiser. For os er det vigtigt at slå fast, at selv om priserne falder, bevarer vi den høje kvalitet. Med det nye koncept satser vi på at ramme bredere og blive en endnu mere familievenlig restaurant, hvor der er plads til alle, og som alle har råd til. Skaldyrene ryger ud af vores menukort, men man kan stadig få vores skaldyrsfad, hvis man via vores hjemmeside forudbestiller det senest fire timer inden,” påpeger Armando.

Oluf’s Taverna

Oluf’s Taverna

Det er også ham, der står bag Oluf’s Taverna lige ved siden af, der i lighed med L’imperatore har en Diner Week i hele februar. Her kan man få Olufs Bræt, der er en tapas anretning til 250 kr. 

Tavernaen er superhyggelig blanding af morgenmadssted, kaffebar, vinbar og spisested og er et af de foretrukne mødesteder på Østerbro. De har en lækker morgentallerken (Brunch) med blødkogt æg, croque monsieur toast, avocado, granola med græsk yoghurt og meget mere.

Til frokost og aften laves sprøde toast af lækkert surdejsbrød med langtidsbraiseret vildsvin, vegetarisk med aubergine eller den helt klassiske med kvalitets skinke og kvalitets ost på dem alle. Menukortet byder også på andre aftenretter fra det italienske trattoria køkken samt gourmetpizza med sprød bund. Og man kan altid nyde de mange dejlige retter med vine fra hele verden. 


L’imperatore · Olufsvej 2 · Tlf. 52 39 88 52 · www.limperatorecph.dk
Oluf’s Taverna · Olufsvej 1 ·  Tlf. 52 39 88 52 · www.olufstaverna.dk

Related Articles