Klinisk tandtekniker fejrer 50-års jubilæum

Af Susanne

Tandprotetikeren på Nordre Frihavnsgade kunne den 29. marts kunne 50-års jubilæum takket være et succesfuldt generationsskifte og en masse tilfredse kunder, bl.a. grundet deres høje kvalitetskrav og det faktum at de er ISO certificeret.

At Tandprotetikeren på Nordre Frihavnsgade 10 sidst i marts fejrede sit 50-års jubilæum er ikke hverdagskost. Årsagen er blandt andet et succes fuldt generationsskifte i 2011, hvor klinikchef Bettina Kobberø overtog klinikken efter sine forældre.

”Det er selvfølgelig noget helt specielt, at en klinik, som mine forældre har startet for mange år siden, stadig er godt kørende i dag – 50 år senere. Men det, jeg er mest stolt over er, at både tandlæger og patienter er så tilfredse med vores arbejde, at de fortsat kommer her, efter mine forældre stoppede,” siger Bettina Kobberø. Inden Bettina Kobberø overtog klinikken efter Jette og Hans Kurt Hansen i 2011, var hun selv elev på klinikken.

Udvider for første gang i 50 år
Fra den 1. maj kan Tandprotetikeren også tilbyde at behandle sine patienter i et lokale i Sundhedshus Østerbro på Vordingborggade. Flere kunder har nemlig haft udfordringer med de otte trappetrin op til klinikken på Nordre Frihavnsgade. ”Derudover tilbyder vi også at tage ud til folk i nærområdet. På den måde kan vi hjælpe eksempelvis dem, som er sengeliggende eller for skrøbelige til at komme i klinikken. Generelt hjælper vi meget gerne vores patienter, der hvor det er muligt.

Eksempelvis tilbyder vi også at hjælpe med at søge offentlige tilskud i forbindelse med behandlingen. Det sætter mange af vores patienter stor pris. Rigtige mange af de patienter vi har, er gengangere, eller patienter, som har fået vores klinik anbefalet af andre. Det er vi naturligvis super glade for,” siger Bettina Kobberø.

Tandproteser til alle aldersgrupper
Tandprotetikeren er specialister i tandproteser og laver i princippet alle slags proteser, der kan tages ud af munden. Det kan være en protese, der omfatter hele munden til nogle få tænder, man mangler. Klinikken laver mange såkaldte smileproteser til især unge mennesker, som f.eks. har fået et slag i munden og mistet nogle fortænder. Det er ikke en permanent protese, men smileprotesen kan skabe stor glæde, indtil der udføres en endelig konstruktion. Så proteser er meget andet end et gebis, som mange forbinder det med. ”Der kommer alle aldersgrupper i klinikken, og vi kan lave mange ting, der ser utroligt flot ud og fuldstændig ligner de rigtige tænder,” påpeger Bettina Kobberø.

Østerbroklinikken laver også hybridproteser, hvor folk får sat implantater ind hos tandlægen, hvorefter man klikker protesen på. Det skaber tryghed, at man kan klikke protesen fast, så den ikke falder ud, når man bevæger sig aktivt.

Skaber den bedste patientoplevelse
Visse patienter synes, at det kan være ubehageligt at få taget et aftryk af tænderne, og derfor er klinikken stille og roligt gået i gang med at scanne tænderne som led i behandlingen. Scanning er mindre ubehageligt end at få taget et aftryk, og indtil videre har vores patienter været yderst tilfredse med at blive scannet i stedet for at få taget et aftryk, forklarer Betiina Kobberø. ”Det er vigtigt for os at skabe den bedst mulige patientoplevelse. Det gør vi blandt andet ved at følge med den teknologiske udvikling i trygge og sikre rammer. Vi har vores eget laboratorium i klinikken, hvor vi fremstiller de fleste af de produkter, vi tilbyder vores patienter. På de 120 m2 og fire behandlingsrum, vi har til rådighed, arbejder her to kliniske tandteknikere, to kliniske tandteknikerassistenter og to i administrationen.”

Coronapandemien har naturligvis også påvirket tandprotetikeren og givet anledning til vigtige overvejelser for Bettina Kobberø og hende ansatte: ”Restriktionerne betød, at vi skulle afsætte mere tid til hver patient for at sikre, at de havde tid til at komme ud og ind af klinikken, så vi ikke var for mange samlet. Det har været en øjenåbner for os, hvor meget den ekstra tid til hver patient betød både for os og patienterne. Det har givet en fantastisk ro. Så i det omfang, det kan lade sig gøre, kommer vi til at prioritere mere tid til patienterne i fremtiden,” slutter Bettina Kobberø.

26 klinikker i Danmark
Tandprotetikeren har 26 klinikker i Danmark og er specialister i tandproteser. De kliniske tandteknikere er specielt uddannet og autoriseret til at fremstille, indsætte og korrigere aftagelige tandproteser hos voksne samt implantatforankredeproteser i samarbejde med tandlæger.


Tandprotetikeren Kbh. Ø. Nordre Frihavnsgade 10 · Tlf. 35 38 15 51 · www.tpt.dk

Related Articles