Jul i Lagkagehuset handler om smag, kvalitet og samvær

Af Susanne

Hos Lagkagehuset kan du i år sætte tænderne i både gamle klassikere og nye julefavoritter og hjælpe Lagkagehuset med at bekæmpe ensomhed.

F or mange er Lagkagehuset den lokale bager, hvor man mødes af god smag og stemning og gerne får en børnebolle med i hånden. Og i denne tid er du ikke i tvivl om, at julen er nær, når du træder ind ad døren i Lagkagehuset på en af de fire adresser på Østerbro og i Nordhavn. Duften af julens varme krydderier rammer dig med en øjeblikkelig trang til at købe kager, brød og honninghjerter. Det dufter af jul og smager af jul, og på en eller anden måde føles det lidt som at komme hjem eller som at lande midt i et juleeventyr, hvor stress og huskelister forsvinder for en stund.

Sådan er december i Lagkagehuset – og i år er ingen undtagelse. I år kan du ifølge Lagkagehuset opleve både nostalgiske gengangere og spændende nyheder. Mit Østerbro har besøgt Lagkagehuset, og her får du en lille smagsprøve på dette års udvalg, så du allerede nu kan blive inspireret til, hvilke lækre brød og kager du skal have med dig hjem i december måned. Det er dog på eget ansvar at læse videre, for der er næsten garanti for, at du får lyst til at købe én af hver.

Gamle klassikere og nyheder på hylderne
Af gode gamle klassikere byder Lagkagehuset på Ambrosiastangen, som er fyldt med appelsinmarmelade og kardemomme-remonce og toppet med gyldne, ristede mandelflager, kakaoglasur, hvide chokoladekugler og guldstøv. Den ligner noget fra et juleeventyr og smager lige sådan. Den er oplagt at nyde til et lækkert morgenbord.

Der er ingen jul i Lagkagehuset uden Gammeldags Juleboller. Hvert eneste år er det en af de mest efterspurgte favoritter i Lagkagehuset. Den Gammeldags Julebolle er en smagfuld bløddejsbolle med kardemomme og remonce, der pyntes med mørk glasur og nødder. Julebollerne kan nydes hele dagen fra morgen til aften og er elsket af både store og små.

Hos Lagkagehuset kan du som noget nyt i år smage Brombærhornet. Det søde raberberhorn er fyldt med sød remonce og brombærkompot og toppet med brombærglasur og pistacienødder. Et fint twist på det populære raberberhorn.

Lagkagehuset har en anden nyhed på hylderne, nemlig Julefryd, som er en svampet krydderkage, der smager af alt dét, du forbinder med jul. Det er en lagdelt kage med kirsebærkompot i midten og ostecreme vendt med kirsebær i kanten og på toppen af kagen. Kagen er pyntet med kirsebærstøv og snefnug af sølv-marcipanstykker. En smuk kage til et fint eftermiddagsbord eller som dessert.

Udvalget stopper selvfølgelig ikke her. Lagkagehuset bager naturligvis også brød med smag, krumme og karakter til dit julebord, uanset om du vil have et saftigt lyst brød eller et kernerigt rugbrød.

Brødet er pakket og klar, når du kommer
Hos Lagkagehuset vil de gerne være med til at gøre julen nemmere og roligere for dig. Derfor har du mulighed for at bestille via Click and Collect i deres app:

“Vi oplever altid stor efterspørgsel på de store julefrokostdage, så vi opfordrer til, at man bestiller brødet på forhånd. Så pakker vi de friskbagte brød, så de er klar, når man kommer,” fortæller Anne Katrine fra Lagkagehuset og afslutter med: “Husk, at du selv kan vælge, om rugbrødet skal skæres i skiver, og hvilken tykkelse skiverne skal have. Det hele kan du gøre i vores app.”

Du kan også gøre dine honninghjerter personlige, når du bestiller dem hos Lagkagehuset. Du skal bare bestille honninghjertet et par dage før, du skal bruge det, og oplyse, hvilket navn du gerne vil have skrevet på. Honning-hjerterne fra Lagkagehuset er bagt med julens krydrede smage og dufte og overtrukket med mørk eller hvid chokolade. Det kunne være en oplagt værtindegave, advents- eller decembergave.

Lagkagehuset kæmper mod ensomhed
Lagkagehuset er din lokale bager med fokus på kvalitet og smag. Men Lagkagehuset er også en virksomhed, som har overskud til at tænke på de mere sårbare i samfundet. Jul i Lagkagehuset rimer på samvær og fællesskab, og det vil Lagkagehuset gerne påtage sig et medansvar for at være med til at fremme:
“For os er julen også en tid, hvor man nyder samværet med dem, man holder af. Men det er desværre ikke alle, der har den luksus i deres liv at have tætte og nære relationer. Derfor har vi i år indgået et samarbejde med Røde Kors’ Julevenner i kampen mod ensomhed. I år sælger vi kagedåser til småkagerne, hvorfra overskuddet går til Røde Kors’ arbejde for at matche juleværter og -gæster, så ingen ufrivilligt skal sidde alene i julen.”
Kagedåserne kan købes i alle Lagkagehusets afdelinger, og småkagerne
smager lige så skønt som alt andet, de har på hylderne.


Lagkagehuset på Østerbro og Nordhavn · Ndr. Frihavnsgade 28 · Dampfærgevej 9 · Østerfælled Torv 22 · Southhamptongade 2 · www.lagkagehuset.dk

Related Articles