Italienske Beviamo Winebar på Nordre Frihavnsgade 58 er skabt ud fra indehaver Jesper Remos ønske om at drive et sted, der står for kompromisløs kvalitet i alle detaljer.
Baren er lavet med udgangspunkt i, hvad jeg selv kan lide. Den skal være så italiensk, som det nu er muligt, da det er der, hvor jeg tilbringer det meste af mit liv. Den er et forsøg på at formidle den livsglade italienske kultur herhjemme.
Som for eksempel vores nye morgenkoncept, hvor vi serverer en rigtig god kaffe i hyggelige omgivelser til priser næsten som i Italien. Jeg er nemlig træt af at skulle betale 45 kr. for en dårlig cappuccino, hver gang jeg er i København. Hos os kan man hver morgen få sin espresso til 15 kr. eller en af de mange andre italienske kaffevarianter til 25 kr., hilse på de andre mennesker i baren, og bare slappe af og nyde livet, inden man drager videre. Det er jo sådan, man gør i Italien. Stille og roligt og uforpligtende,” siger indehaver Jesper Remo om det italienske morgenkaffekoncept for hans Beviamo Winebar på Nordre Frihavnsgade 58.
Vine importeret direkte fra mindre producenter
Beviamo betyder ”vi drikker” på italiensk, og det indrammer smukt idéen med baren. Her kan man få en hel væg med primært italienske vine, som italiensktalende Jesper selv importerer fra det store vinland. Gerne fra mindre, ukendte vinproducenter, der med passion og lidenskab skaber nogle vine, som han selv har fundet, og som ifølge Jesper har noget helt specielt at byde på.
”Vinene kommer fra hele Italien og ikke kun Piemonte, hvor jeg mest opholder mig. Jeg har rejst rundt i hele landet og brugt en masse tid på at finde frem til vine, jeg selv kan lide. De er så suppleret med vine fra Frankrig, Tyskland, Østrig, USA med flere. Alle de vine, vi serverer i baren, kan købes på glas, og for at gøre det enkelt for kunderne, har vi delt priserne op i grupper, så glassene enten koster 75 kr., 100 kr., 125 kr. eller 150 kr. Der er altid mere end 100 vine på glas og samtlige vine er i vinkøleskabe, da vi gør meget ud af at servere vinene med den rigtige temperatur,” fortæller Jesper.
Ser mig selv som gæst
At han selv har fundet og importeret mange af vinene, illustrerer på smukkeste vis hans filosofi om at alt skal laves med kvalitet og der gås ikke på kompromis med noget. Derfor er baren ikke fyldt med ting, som ikke vedrører essensen af det, Beviamo Winebar står for, pointerer Jesper. ”Man kan få relativt få ting i baren, til gengæld er alt det, vi laver, superlækkert. Jeg ser altid for mig, at det er mig, der kommer herind som gæst. Derfor skal her være pænt og ordentligt, god mad og vine, en hyggelig stemning, flot indretning og ikke mindst en fantastisk service. Jeg er meget detaljeorienteret, og nogen vil måske sige, at jeg er for detaljeorienteret, men hvis vinen, kaffen eller maden ikke er i orden, duer det bare ikke. Jeg får simpelthen ondt i maven, samtidig med at jeg har en klippefast tro på, at kvalitet altid betaler sig.”
Sagtens bruge en hele aften i baren
Beviamo Winebar er ikke en fuldsize restaurant, men hver dag har de dagens hjemmelavede pastaret, risotto eller lignende. Udover det har de også en række forskellige antipasti og en dagens dessert. Så man kan sagtens bruge en hel aften i baren. Der er ikke noget vinkort, så alle ansatte, der selvfølgelig er italienere, skal dels vide meget om vinene, dels kunne videreformidle det til kunderne, fortæller Jesper.
”At vi ikke har et vinkort gør, at vi får en anden dialog med kunderne. Samtidig får man muligheden for smage nogle vine, man normalt måske ikke ville smage. Vinene fra de små, uafhængige producenter, jeg samarbejder med, er utrolig spændende, hvilket jeg gerne vil formidle videre til mine kunder.”
Professionel fodboldspiller
Fodbold betyder alt i Italien, så Jespers baggrund som professionel fodboldspiller passer perfekt til støvlelandet i syd. Da han var ung, var han professionel fodboldspiller i KB, inden det blev til F.C. København. ”Efter tre sæsoner rejste jeg til Australien, hvor jeg fik kontrakt med Adelaide City Juventus, som var en søsterklub til Juventus F.C. Vi vandt mesterskabet og pokalen, og jeg havde det fantastisk dernede, men måtte på grund af sygdom i familien rejse hjem igen.
Jeg spillede siden for flere danske 1. divisionsklubber, inden jeg star-tede mit eget reklamebureau og siden min forretning med husene. Det er en seriøs, men også meget hyggelig lille forretning, og jeg gør både det og Beviamo Winebar af kærlighed med et ønske om, at have et sted, hvor jeg kan gøre en forskel,” slutter Jesper.
Beviamo Winebar · Nordre Frihavnsgade 58 · Tlf. 60 53 76 77 · facebook.com/beviamowinebarcph