Jazzstjerne & alenemor midt i Coronakrisen

Af Susanne

For selv en succesfuld sangerinde, der har turneret, hele verden, spillet tusindvis af koncerter og med millioner af plays på Spotify, har det sidste halve år været hårdt. Malene Mortensen har ikke ladet sig ikke slå ud, selvom musiksommeren blev totalt aflyst, og Corona-krisen tog livsgrund-laget væk for musikere verden over, fra den ene dag til den anden. Dét er vi imponerede over og vil derfor gerne høre lidt mere. Vi tog en kop kaffe og en kort snak med sangerinden.

Hvad var din første tanke, da Mette Frederiksen den 11 marts meddelte, at Danmark blev lukket ned?
Jeg husker det tydeligt. Det var en onsdag aften, jeg havde undervist mine sangelever og puttet min søn. Der kom en besked fra min chef, om jeg havde hørt nyheden. Der gøs det allerede lidt ned langs rygraden. Jeg blev faktisk fysisk dårlig, da jeg senere så pressemødet. Jeg gik i stå i kroppen, faldt sammen over skærmen og blev en smule lammet indeni. Det var en meget mærkelig oplevelse. Nyheden om Damnarks nedlukning blev også til en form for nedlukning inde i mig.

Hvordan har du klaret dig igennem det sidste halve år?
Jeg har f.eks måttet overføre lidt penge der var sat af til skat tilbage til min almindelige konto. Nu var der jo ligesom ikke rigtig noget at tage af. Jeg var heldig, at nogle af mine aflyste jobs, valgte at betale mig halvdelen af beløbet. Så har jeg haft en givende mor. Jeg har ikke kunnet få dagpenge, da jeg ikke er medlem af en A-kasse. Men det tror, jeg at jeg vil prøve nu. Tidligere har det ikke kunnet betale sig for mig, men det kan det vist nu, fordi jeg har lidt fast undervisningsarbejde.

Du har fortalt, at du er alenemor. Hvad vil du sige er fordelene og ulemperne, hvis der er nogen?
Det var ikke min drøm. Ville gerne have haft hele pakken far, mor og børn. Fordelen ved at være alenemor er, at jeg kan være 100% tilstede. Så tager jeg også “fri” nogle gange og får givet mig selv noget voksentid, så jeg kan komme tilbage med fornyet kraft og være mor. Ulempen er, at man ikke er to om at dele glæder og sorger. Men jeg har min mor, og hun tager ham også nogle nætter, så jeg kan sove igennem. På den måde føler jeg mig ikke helt som alenemor, fordi vi er to om ham på en måde.

Der er ingen tvivl om, at musikbranchen altid udvikler sig. Hvad tror du vil være kendetegnet for udviklingende næste ti år?
Jeg tror intet bliver som før i musiklivet generelt. Det behøver ikke være en negativ ting. Håndsprit er nok kommet for at blive. Afstanden håber jeg kan tone lidt af, når der kommer en vaccine. Jeg har altid været en krammetype eller i hvert fald givet hånd og elsker at være tæt på mit publikum. Lige inden lockdown spillede jeg plejecenterjobs, hvor jeg, som jeg plejer, går rundt og hilser på de ældre, jeg spiller for. Det var så sidste gang i meget meget lang tid. Corona har gjort ondt på musikbranchen samt mange andre brancher. Men jeg fornemmer en kreativitet blandt branchefolk, musikere og artister til, hvordan man kan bevare og udøve kunst på nye måder.

Malene Mortensen er lige nu aktuel med dobbeltsinglen, “Swaying To The Bassline (feat. Al Agami) / Gloomy Grace”. Vi anbefaler varmt at give den et lyt på Spotify. Oplev Malene Mortensen live med sin jazz duo den 2. september på Locals Kaffebar.

Fire musikere du skal lytte til i september

Nadia Mimi er en upcoming rapper/sanger. Hun er kvart gambianer, kvart tysker, kvart senegaleser og kvart rumæner med en kæmpe sjæl og stor energi. Vi kan specielt anbefale hendes nye “Vibe” som blev varmt taget imod på P1 i år. Under Corona-lockdownen har hun begravet sig i studiet hvor hun har arbejdet på sit debut-album der udkommer i 2021. Vi kan varmt anbefale hendes nye single.

Zac Williams Den unge dansk/spanske sanger & multiinstrumentalist Zac Williams er én af Danmarks skjulte kæmpe talenter. Udover at have spillet med artister som Burhan G, Noah & Jørgen Klubien, producerer Zac også sine egne sange. Tag et lyt til hans helt nye EP “2020” hvor, vi specielt anbefaler singlen “Choco”. Han har også den legendariske funk-bassist,MonoNeon, med på EP’en. Oplev Zac Williams’ kvartet live den 11. september på Hovmester Bar.

Ara Noir er lige nu ude med debut-EP’en “Sort Film”, hvor den unge danske power vokalist viser kæmpe potentiale! Projektet skaber med sin ambiente electro-pop, martkante beats og just-rolled-out-of-bed attitude, et meget intimt og ærligt pop-univers. Oplev Ara Noir live den 9. oktober med sin trio på Spillestedet Stengade.

Esben Munk Vestjysk skaterbums og folkesanger der er bosat på Østerbro. Har i 2020 udgivet spændende singler som “Samfundets Bund” & “Trækfugl” i kølvandet på en succesfuld support tour for Katinka. I øjeblikket er han i studiet med producer Simon Ask for at færdiggøre en EP som vi er meget spændte på. Han fik en række koncerter aflyst denne sommer som en direkte konsekvens af Corona-tiden. Bl.a. skulle han have spillet i Tivoli, til Aarhus Festuge. Du kan dog helt sikkert opleve ham live den 4. nov. på Locals Kaffebar.

Related Articles