Efterårs- og vinterhygge på Toldboden

Af Susanne

Nu starter efterårs- og vintersæsonen, og så er det tid til at besøge Toldboden, der skruer op for hyggen og varmen på de kølige dage.  

Så er sommeren forbi, og vi går mod koldere tider. Der er som bekendt ikke noget, der så skidt, at det ikke er godt for noget. Som for eksempel når Toldboden, den store restaurant, havnegrill og bar ved vandet i Københavns Havn, fra oktober indleder efterårssæsonen og skruer gevaldigt op for hyggen med høststemning, halmballer og ild i tønderne på de kølige dage. 

Her kan gæsterne lune sig på en skål dagens suppe, der ofte tager afsæt i høsten af de økologiske grøntsager fra Toldbodens egen gård, Juliangaard. Der vil blive serveret varme drikke, tændt ild i tønderne på de kolde dage, og serveret dejlig lunt efterårsbagværk til brunchen i weekenden. 

Den herlige hyggestemning bliver fremherskende både indenfor og udenfor, hvor der vil blive sørget for varme tæpper, så man kan holde varmen og nyde den fabelagtige udsigt ud over vandet til Refshaleøen og Operaen. Der vil også være et børnebord, hvor de små kan sidde og tegne, og når vi kommer dertil, have lidt sjov med halloween og græskar.  

Fredagsbar med DJ 

Hen over efteråret kommer en DJ forbi hver fredag og løfter stemningen yderligere til Toldbodens fredagsbar. Her vil der mellem kl. 16.00-17.00 være fristende tilbud som 2 for 1’s pris eller skarpe  priser på en håndplukket drik. På udvalgte dage kommer en af deres leverandører forbi og serverer fristende smagsprøver.  

Fra jord til bord

Den daglige menu bliver naturligvis også – positivt – påvirket af efteråret. Her kommer høsten fra Juliangaard med på kortet, hvor kokkene fra Toldboden tager med op til nordsjællandske Smidstrup og tager del i høsten af de økologiske grøntsager. Her kan man virkelig tale om et jord-til-bord koncept med friske råvarer, hvor kvaliteten er i top. 

Hele frokostmenuen bliver fra den 11. november kraftigt inspireret af julefrokosten. Her vil der på hjemmebagt brød blive serveret forskellige variationer af sild, smørrebrød med sprød torsk, bagt porre, skalotteløg og hjemmelavet mayo, laks samt æg og rejer. De lune retter, som for eksempel omfatter confiteret andelår, grillet julemedister og grillet oksefilet samt ribbensteg, bliver serveret i en spændende smørrebrødsudgave. Dertil lidt lækker dessert som Risalamande samt brie og kornblomst.

Årets julefrokost

Hvis man ønsker at holde julefrokost på Toldboden, skal man være hurtig til at booke plads! Med allerede udsolgte fredage er det stadig muligt at holde årets julefrokost lørdage i november og december, hvor man sammen med sine kollegaer eller venner kan holde årets mest mindeværdige fest. Den starter med en lækker julemenu og fortsætter selvfølgelig på dansegulvet, hvor en DJ spiller op til en uforglemmelig aften i maritime omgivelser. 

Der er god plads i de stemningsfyldte lokaler på Toldboden, hvor man som privat selskab eller som virksomhed har de helt rigtige rammer til at fejre barnedåben, fødselsdagen, firmafesten eller lignende og få del i den fantastiske stemning med udsigt til vandet. 


Toldboden · Toldboden 18-24 · tlf. 33 93 38 28  · www.toldboden.com


Related Articles