Effektiv træning i smukke nordiske omgivelser

Af Susanne

Nordic Strong træningskonceptet, der er baseret på en nordisk tilgang til fitness og velvære, har for nylig åbnet et træningsstudie i Nordhavn på Fortkaj 5. Her får man ud over mulighed for at træne uhyre effektivt på deres Nordic Trainer maskine også en fantastisk oplevelse med hygge og velvære samt smukke og dragende lokaler med en fascinerende lyssætning.    

Da jeg ankommer til receptionen og caféen hos træningskonceptet Nordic Strong, der den 13. november åbnede sit helt nye træningsstudie i arkaden hos lejlighedshotellet STAY, bliver jeg yderst venligt taget imod både af de ansatte, arkitekturen og stemningen. Her emmer af hygge og god atmosfære, så efter en dejlig kop kaffe er det med store forventninger, jeg begiver mig ned til træningsstudiet. Jeg ved på forhånd, at træningsrummene hos Nordic Strong er stærkt inspirerede af den nordiske natur, lys og arkitektur, og turen fra receptionen og ned til rummene skuffer bestemt ikke. Det er en oplevelse i sig selv! Den lange gang er skabt som en fascinerende gletsjergang, hvor den dragende effekt er opnået ved at led-lys oplyser plexiglas på væggene.  

Da jeg træder ind i selve studiet, oplyses det ellers mørke lokale rundt omkring på væggene af changerende lys, der har samme udtryk som det skiftende nordlys. Jeg får et helt sug i maven, når jeg træder ind i lokalet. Det er ikke tilfældigt. Nordic Strong har haft lysdesignere til at skabe effekten med de mange farver, som er på, mens man træner. Der er mørkt i lokalet, men jeg kan tydeligt se, hvad jeg laver, og der er også et ekstra lys på instruktøren under hele træningen. Det giver mig en vidunderlig følelse af flow, jeg aldrig før har oplevet, mens jeg træner, og er med til at løfte de fysiske øvelser til et nyt og højere niveau. Det er bestemt også intentionen, fortæller Nicoline og Josefine, der sammen med deres familie står bag Nordic Strong.  

Hygge og velvære

“Nordic Strong er et træningsstudie med en nordisk tilgang til fitness og velvære. Det skal både være et sted, der emmer af hygge, et godt fællesskab, god og effektiv træning samt et sted, hvor man har mulighed for at få det godt med sig selv. Vi ønsker, at vores medlemmer så at sige bliver stærkere indefra og ud. Det har vi gjort ved blandt andet at skabe en hyggelig café og en indbydende reception. Man skal føle sig godt taget imod, når man kommer her. Vi har lavet et langbord, hvor man kan sidde med en ven eller veninde og tage en kop kaffe, sidde med sin computer, eller hvad man gerne vil. Ønsker man noget at spise, har vi i samarbejde med Pure Greens sørget for, at man kan få forskellige salater til frokost, mens man til morgenmad kan få sig en croissant og kop kaffe og lignende efter træningen. Ideen er, at man ikke blot kommer her for at træne, men at man har lyst til at komme her og også bruge tid på noget andet end træning,” påpeger Nicoline.   

En rejse fra start til slut

Da jeg efter den intense og vidunderlige Nordic Cardio træning velfortjent går i spaområdet med sauna og ice buckets, føler jeg mig som et nyt menneske. Det er helt efter hensigten, forklarer Josefine: “Mange mennesker gør rigtig meget ud af så mange ting i løbet af dagen, så der er ingen grund til at gå hen for at træne i et kedeligt og uinspireret fitnesscenter. Hos os er træningen en form for rejse, lige fra når man kommer, til man er går. Alt er lækkert her lige fra man får udleveret et håndklæde til træningen, de forskellige produkter til hår og krop, vi selv har udviklet, arkitekturen, belysningen, maskinerne og spaområdet. Det skal være en helt ny og fantastisk oplevelse, man kan tage med sig videre og nyde resten af dagen,” siger hun. 

Træningsmaskine med mange muligheder

Selve træningen udføres på Nordic Traineren, som er en uhyre effektiv multifunktionel træningsmaskine. Grundbevægelserne kommer fra langrend, da maskinen oprindeligt er udviklet til langrendsløbere. Nordic Strong har videreudviklet maskinens træningskoncept, så det er en træningsmaskine, hvor man både kan træne cardio, mobilitetstræning, balancetræning og styrketræning. I centret i Nordhavn kan man vælge mellem tre forskellige typer træning; Nordic Balance, Nordic Strong og Nordic Cardio. 

Nordic Balance er den letteste af træningsmetoderne, her er tempoet stille og roligt, og der er fokus på at skabe mere mobilitet og bedre balance. Der er en masse koordination mellem arme og ben, så man skal fokusere meget for at kunne udføre bevægelserne. Det minder lidt om træningsformen Pilates.  

Nordic Strong er en kombination af cardio- og styrkeøvelser både på maskinen og på gulvet med forskellige dumbbells. Til alle undervisningstimer skifter man mellem maskine og øvelser på gulv, så det bliver så varieret som muligt. Den sidste træningsform, Nordic Cardio, er med hurtigt tempo og lav belastning. Det er den hårde træning, hvor man virkelig får trænet sin udholdenhed. Det er her, man oplever den træning, der mest minder om langrendsløb. De to andre træningsmetoder, Balance og Strong, har i princippet intet med langrend at gøre, udover enkelte øvelser, der har langrends grundbevægelser, men det er kun få ud af de hele 50 mulige bevægelser på maskinen. 

“Vi har forskellige instruktører, der på hver deres måde er vildt dygtige. Det er forskelligt fra person til person, hvad man godt kan lide af træningsform- og metode, så jeg vil gerne opfordre alle til at komme her ned og prøve sig frem for at finde ud, hvad der passer én bedst,” siger Nordic Strongs grundlægger. Hun og familien gik i flere år med tanker om at skabe et effektivt og lækkert træningskoncept, og da hendes bror brugte maskinen til at træne op til langrendsløbet Vasaløbet i Sverige for nogle år siden, så de muligheden for at skabe en anderledes træningsform. 

Nye venner og kontakter

“Maskinen er uhyre effektiv og kan bruges på rigtig mange måder. Vi tog udgangspunkt i det nordiske, da vores familie kommer fra Danmark og Norge. Den smukke natur og det fantastiske nordlys har været en kæmpeinspiration, da vi har rejst meget oppe i det nordlige Skandinavien. Samtidig med at træningen skulle være effektiv, ønskede vi at skabe et sted, hvor man havde lyst til at komme igen og et sted, hvor man kan måske kan få nye venner og kontakter.” I dag kører Nicoline Nordic Strong med sin søster, Josefine, der har stået bag hele byggeprocessen i studiet. “Det er fantastisk at kunne arbejde sammen med min søster hver dag,” understreger Nicoline og Josefine .

Saunaklub tæt på vandet
Selv om Nordic Strong just har slået dørene op for centret, er der allerede en masse events i pipeline. Det gælder eksempelvis forskellige talks og Masterclasses, hvor medlemmer og personer udefra kommer og fortæller om forskellige emner omhandlende sundhed og træning eller om deres specifikke forretningsområde. “Til næste år åbner vi desuden en sauna. Den kommer til at ligge i stueplan cirka 10 meter fra vandet, når der engang kommer vand i Kronløbsøen. Det bliver en saunaklub, hvor vores medlemmer har fortrinsret til medlemskab. Det er ideelt til vinterbadning og perfekt som kombination med vores træning. Ud over at man kan træne i studiet, kan man også købe Nordic Traineren til hjemmebrug. Med i købet, følger the Nordic Strong App, som er en træningsapp til Nordic Traineren. Appen er koblet op til maskinen via Bluetooth, og i appen kan man finde en masse forskellige træningsprogrammer til Nordic Traineren. “Med the Nordic Strong App bliver ens hjemmetræning gjort enormt effektiv og nem. Diversiteten af programmer i appen til Nordic Traineren gør, at alle i en familie vil kunne finde noget,
der er sjovt!” slutter Nicoline Roth.    


Nordic Strong · Fortkaj 5 · 2150 Nordhavn · contact@nordicstrong.com · www.nordicstrong.com

Related Articles