Drømmen om sommerbolig i Sydspanien kan blive en realitet – for en brøkdel af prisen

Af Susanne

Jakob Skram-Jensen, dansk advokat og ejendomsformidler, er manden bag det nye delekoncept, hvor 5 familier ejer en feriebolig sammen og deler udgifter til køb og drift imellem sig. Flere og flere danskere har fået øjnene op for, at de kan blive medejere af en luksusbolig i udlandet til en pris, der ofte er lavere i drift end hvad få ugers sommerferie koster for familien. Og så er det reelt ejerskab med 10 ugers råderet om året, og hvor man kan leje et par af sine egne uger ud, så man rent faktisk har gratis bolig resten af året. 

Vi bor selv på Østerbro men har haft både sommerhus i Danmark og i Spanien og fandt ud, at vi faktisk hellere ville eje noget med andre, fordi vi så kunne eje langt mere luksus for de samme penge og have medejere, der passer på boligen, som vi gør, fordi vi ejer den sammen. Og da vi fandt drømmeboligen og 4 andre familier, gik vi i gang med alt lige fra et smart system for fordeling af ugerne imellem os, til aftaler om hvad der sker, hvis man vil sælge igen mv. Vi brugte vores 20 års erfaring fra advokatbranchen rigtig lang tid på at bygge det hele juridisk korrekt op og samtidig lave aftaler imellem ejerne, der sikrer den frihed og fleksibilitet, der er ved at eje noget selv. Vi har i dag den perfekte balance, fortæller Jakob der nu deler ud af de gode erfaringer med Five2one konceptet, der kort kan beskrives sådan her: 

”Five2one finder en drømmebolig og fem familier. Så sættes alt det juridiske og praktiske op, boligen købes, indrettet med skandinavisk luksusdesign og herefter fungerer Five2one som de fem ejeres administrator af boligen.

”Så er det faktisk lettere at eje bolig i udlandet end i Danmark, fordi alt praktik er taget fra ejerne. Vi slår græsset, skifter pærerne, taler med myndighederne, gør rent efter hver familie: Kort salg: alt det du normalt selv skal administrere, når man ejer et sommerhus i Danmark eller udlandet. Hver familier disponerer 10 uger om året over boligen i et smart og meget enkelt fordelingssystem og man sparer 4/5 af de løbende omkostninger og er medejer af et bæredygtigt koncept, når boligen rent faktisk bliver brugt, fortæller Jakob, der lige nu mærkeren stor efterspørgsel. 

Stor efterspørgsel 

Mange danskere henvender sig og ønsker at skifte drømmen om et sommerhus i Danmark ud med en andel i vores luksusboliger fordi rentestigninger, stigende boligpriser og ikke mindst et usikkert boligmarked, gør det attraktivt at eje noget med andre. Og med mere end 300 solskinsdage om året og billige leveomkostninger,
er det attraktivt med en sommerbolig i Spanien. 

Det her er en god og sikker måde at investere i fast ejendom på og samtidig få endnu mere bolig for pengene.” Vores erfaring er, at netop fem familier om én bolig er det perfekte mix af privat og delt ejerskab. Med fem ejere af en luksusbolig får vi al den fleksibilitet, vi holder af og det at komme det samme sted hen år efter år – i vores bolig med egne ting i – men stadig så billigt, at vi ikke føler os forpligtet til det.” 

Fælles for alle boliger er, at boligerne altid ligger tæt på lufthavne og god infrastruktur, og her er Malaga i Sydspanien oplagt. Det tager kortere tid fra København til Malaga end fra København til Skagen i bil og så kan en flybillet ofte fås for under DKK 1.000 t/R. 

Du har din egne ting i boligen 

En af de services, som Five2one yder er, at de opmagasinerer hver ejerfamilies personlige ting og sætter dem frem i boligen, når familien ankommer. Det giver samme glæde, som hvis man ejede den 100 procent selv fordi man har sine egne ting i boligen og ejerne slipper for at tage bagage frem og tilbage. Faktisk kan besparelsen på ekstrabetaling af kufferter for en hel familie ofte dække en hel måneds drift af boligen. Det handler bare om at slappe af og nyde livet i eksklusive og private rammer og det skal være så nemt, bekvemt og billigt, at man har lyst til at tage på smutture og forlængede weekender uden at bruge for megen tid og kræfter på transport, praktiske ting omkring boligen mv. 

Hvilke boliger

Hos Five2one køber man en andel af en bolig i en kategori med fokus på eksempelvis strandliv eller byliv. Lige nu er vores super fede boliger i Five2one Work & Play kategorien populær, hvor vi har kombineret det gode aktive liv med sports faciliteter i verdensklasse, hjemmekontorer, mulighed for at få adgang til mødelokaler etc. Man får altså ejerskab over en luksusbolig i et af de mest hypede og populære områder på Costa Del Sol for ca. 1 mio. kr. 

Higueron West

 • Sportsfaciliteter i verdensklasse inkl. padeltennis, etc.
 • Eksklusivt og populært område – 15 min. kørsel fra Malaga
 • Michelin restauranter, privat beach club mv.
 • Indendørs svømning, spa, stort fitnesscenter
 • Nyopført luksusbolig
 • 2 soveværelser/2 badeværelser
 • Stor stue og åbent køkken
 • 2 terrasser med udsigt til hav og til bjerge mv
 • 2 private p-pladser
 • Privat have med luksus spa
 • Sol hele dagen
 • Samlet areal i alt: 183 m2
 • Prisen er kun 1.100.000 kr. inkl. alt (for en 1/5)

Mijas Seaviews

 • Nyt luksusprojekt under opførsel med sublim
  beliggenhed mellem Mijas Pueblo og Fuengirola
 • Fantastiske fællesområder med infinitypools,
   Indendørs spa, fitnesscenter og meget mere
 • 2. sals hjørnelejlighed med A+++ havudsigt
 • 3 soveværelser/2 badeværelser
 • Stor stue og åbent køkken
 • 1 stor udsigtsterrasse
 • Privat p-plads
 • Samlet areal i alt: 129 m2
 • Prisen er kun 995.000 kr. inkl. alt (for en 1/5)

Drømmer du om at eje en bolig sydpå – alene eller sammen med venner

Uanset om du er nysgerrig på Five2one-konceptet eller måske selv har fundet nogle venner at dele med, eller blot ønsker dansk rådgiver til at finde din egen bolig, kan Five2one hjælpe dig. Markedet i Sydeuropa  er langt fra som i Danmark og der hjælper Jakob Skram-Jensen også danskere, der vil købe deres egen bolig, Five2one er forsikret i Danmark. Din tryghed. 
Ring eller skriv til info@five2oneestate.com eller ring 521 79 521 hvis du vil høre mere


Five2oneEstate.com
Dampfærgevej 27-29 · 2100 København Ø · Tlf. 52 17 95 21 · info@five2oneestate.com

Spanien: Calle Dragonera 2M · Reserva Del Higueron · 29630 Benalmadena

Related Articles