Danmarks bedste renommé i guldbranchen

Af Susanne

Vitus Guld, der køber og sælger guld, sølv, platin og palladium, er landets førende i guldbranchen. De er ledende inden for investeringsguld, hvor de sælgerguldbarrer og guldmønter til investorer, som søger en sikker havn i forhold til deresinvesteringer.   

Vitus Guld er endansk virksomhed, der blandt andet køber og sælger ædelmetallerne guld og sølv og sælger dem som investeringsobjekter, primært i form af guld- og sølvbarrer. De har afdelinger i Odense, Aarhus, Hvidovre og Lyngby og ejes af Christian Klingenberg, der også er direktør i Vitus Guld. 

Han fortæller, at guld en sikker investering, som er blevet særdeles populær i de seneste år, især udløst af uro på markederne rundt om i verden. 

“Det kan være geopolitisk uro, makroøkonomisk uro, et usikkert aktiemarked, rentebevægelser op og ned, stigende inflation, coronakrise og så videre. Alt sammen udefrakommende faktorer, der bidrager til usikkerheder i verden. Siden 2019 har vi oplevet en stor stigning i kunder og i omsætning på grund af disse forhold, hvilket sidste år resulterede i, at vi fik Gazelle-prisen som en af de hurtigst voksende virksomheder herhjemme,” siger Christian Klingenberg. 

Mange i branchen forventer, at trenden med at investere i guld fortsat vil stige de kommende år. At man i en digital verden har et fysisk produkt, der har en værdi, værdsætter mange. Så er man ikke afhængig af 3. mand, og så er man eksempelvis ikke udsat, hvis der forekommer et bankkrak, som man for nylig så i ellers så stabile Schweiz, hvor storbanken Credit Suisse blev opslugt af UBS af frygt for finansiel ustabilitet. “Et bankkrak kan også ske herhjemme,” påpeger Christian Klingenberg. 

Guld er sikkert i usikre tider

“Kan det ske for en af de ældste banker i Schweiz, kan det ske alle vegne. Mange køber også guld, fordi de tror, at guldpriserne vil stige. Kontanter er mange steder ved at blive udfaset, så måske guld, der i 5.000 år har været tillagt en værdi, vil være den eneste fysiske valuta i fremtiden, der har en værdi. Med 5.000 år på bagen har guld en troværdig-hed, der også peger fremad. Guld er en stabil og universel valuta, som kan handles over hele verden. Det kan danske kontanter ikke nødvendigvis mere. Desuden har mange centralbanker over hele verden i de seneste år boosted deres guldbeholdninger. Opkøbene har været massive, hvilket er med til at sende et signal til almindelige mennesker om, at centralbankerne i den grad tror på guld fremover. Man mener, at centralbankerne opkøber guld, fordi de ønsker at understøtte deres valutabeholdninger; det gælder blandt andet for lande som Rusland og Kina m.fl.,” siger han.  

5 ud af 5 stjerner på Trustpilot

I forhold til investering af guld og sølv har Vitus Guld en webshop, hvor man kan se alle de produkter, de har til salg. Det omfatter blandt andet guld- og sølvbarre, guld og sølvmønter, guldsmykker osv. Når man har fundet sit investeringsobjekt, lægger man sin ordre på hjemmesiden og låser prisen fast. Nogle af varerne er på lager, andre skal først bestilles i Schweiz. Her er der noget produktions- og leveringstid på, hvorefter man enten kan få tilsendt eller selv afhente varerne i en af Vitus Gulds butikker. Køber man en vare hos dem, er der altid en særlig tilbagekøbsaftale, så der er en tilbagekøbspris på varen, hvis man ønsker at sælge det tilbage til Vitus Guld.  

“Man betaler beløbet for varen, inden man får den udleveret. Det er her vores gode ry og renommé kommer ind
i billedet, da det handler om tillid. Her spiller vores gode regnskab ind samt vores gode anmeldelser på Trustpilot, hvor vi ud af 4.581 anmeldelser får karakteren 5 ud af 5. Vores gode priser spiller selvfølgelig også ind på, at folk vælger os,” understreger Christian Klingenberg.

Enkel salgsproces

Hvis man ønsker at sælge noget af sit guld eller sølv, er der en relativ enkel salgsproces hos Vitus Guld. Man booker en tid hos dem, kommer forbi med sine genstande (som også kan sendes  forsikret af Vitusguld), som i princippet er alt, hvad der er guld og sølv, for eksempel gamle arvestykker, og får dem vurderet. “Vi tester genstandene med en x-ray, som er et røntgenapparat, der måler alt helt præcist og finder ud af, hvad indholdet og karaten er. Dvs. vi måler, hvor mange procent guld og sølv der er i genstanden, samt hvor meget legeringsmateriale smykkerne består af. Det er typisk kobber eller zink, der er tilsat for at give smykkerne noget hårdhed. Vi afvejer herefter guldet og sølvet på vores laboratorievægt og afgiver tilbud, som afregnes ud fra den aktuelle sølv og guldpris på vores hjemmeside. Undervejs i processen sørger vi altid for, at man er opdateret omkring det hele,” beretter Christian Klingenberg, der understreger, at alle møder hos Vitus Guld foregår diskret på et kontor og ikke ved en skranke. Når handlen er gennemført, får man et afregningsbilag, hvor det hele figurerer. Derefter overføres pengene til ens konto. Alt det guld og sølv, Vitus Guld køber, bliver sendt til Schweiz og smeltet om til guld- og sølvbarrer, så der er et bæredygtigt genbrug i handlen med de to ædelstoffer. 


Vitus Guld · Tlf. 89 80 12 34 · www.vitusguld.dk

Related Articles