Cannelloni er en skøn italiensk pastaklassiker, lige som vi elsker dem – enkel og velsmagende. Retten kan nemt varieres med forskellige saucer og pestoer, og den kan forberedes på forhånd i ro og mag og sættes på køl, inden den skal bages i ovnen.
DET SKAL DU BRUGE TIL 4 PERS.
● 1 stor håndfuld frisk basilikum, skyllet og hakket
● 4-5 semi-dried tomater, finthakkede, fx semi-dried cherrytomater fra
Oliviers & Co
● 80 g revet frisk parmesan
● 1 æg
● 12 stk lasagneplader
● 250 g ricotta
● 1 stort glas pesto (180 g), fx pesto rosso fra Oliviers & Co
● God olivenolie, fx basilikumolie fra Oliviers & Co
● Flagesalt og friskkværnet peber
SÅDAN GØR DU
Forvarm ovnen til 175 ° varmluft. Sæt en stor gryde vand med 1 tsk salt over høj varme til opkog.
Kom ricotta, æg, 40 g friskrevet parmesan, hakket basilikum og soltørrede tomater (gem lidt basilikum og semi-dried tomater til topping) i en stor skål og rør det godt sammen med en gaffel. Smag til med lidt flagesalt og friskkværnet peber.
Læg lasagnepladerne i gryden med kogende saltvand og kog dem til de
er aldente. (se instruktionerne på emballagen). Hæld vandet fra.
Fyld lasagnepladerne en efter en ved at placere en passende mængde fyld
(ca 1 spsk) langs kanten af hver plade. Rul pladen fra siden, så du danner en cannelloni-rulle med fyldet i midten. Anbring de fyldte cannelloni i et ovn-
fast fad. Fordel 3 spsk pesto og resten af den revne parmesan på toppen,
dryp med god olivenolie og sæt fadet i ovnen ca 20 min til cannellonierne er gyldenbrune.
Tag fadet ud af ovnen og lad det køle en smule af. Anret cannellonierne på tallerkner, top med den resterende pesto, de resterende semi-dried tomater og basilikumblade og servér straks.
Bon appétit!
Italienerne er mestre i at lave enkle, velsmagende retter med få ingredienser af den allerbedste kvalitet. Find et stort udvalg af ekstra jomfru olivenolie, håndlavet pasta, pesto og balsamico hos:
Oliviers & Co · Gammel Kongevej 85 · oliviersogco.dk