Chokoladetærte smørkaramel med kiks, chokolade ganache med havsalt

Af Susanne

Tærtedej
● 125 g hvedemel
● 50 g flormelis
● 1/2 tsk salt
● 75 g smør
● 1 æggeblomme
● 15 g usødet kakaopulver

Fremgangsmåde: Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og kør til, den er ensartet/samlet. Kom massen imellem to stykker bagepapir og rul til den rette tykkelse. Jeg anbefaler, at mørdejen rulles ud til 6 mm tykkelse. Den må ikke være tyndere, da tærten kan blive svær at tage ud af formen.

Sæt herefter på køl i 30-60 min, så er den nemmere at arbejde med, når den skal i formen. Bag i ca 15 min på 180 grader varmluft. 

Smørkaramellen med kiks, der er lagt i bunden, er fra Cara Crakine 1 kg fra Callebaut. Erstat evt med saltkaramel.

Chokolade ganache med havsalt
● 185 g mørk chokolade (gerne 55% og højst 70%)*
● 2,5 dl piskefløde
● 40 g honning eller lys sirup
● 1/2-1 tsk havsalt (alt efter hvor salt du ønsker den, kan det også undlades hvis du fx laver en saltkaramel i bunden.

Fremgangsmåde: Varm honning eller sirup i en gryde til det koger. Kom den mørk chokolade i en skål med havsalt og hæld den varme sirup over i chokoladen over 3 gange. Rør ligeså stille rundt, til det samler sig og bliver skin- nende. Stavblender kan også bruges. Hæld herefter chokoladeganachen over i tærten og sæt på køl i min 2 timer.

Serveres med cremefraiche.

Sara er 29 år, Østerbroer og hun er den stolte indehaver af Masterchef trofæet anno 2020! Hun er oprindelig fra Viborg, og til daglig arbejder hun langt væk fra køkkenet i modeverdenen.”Mad har altid fyldt meget i mit liv, og det har været en drøm rigtig længe at blive en del af Masterchef. Jeg troede faktisk ikke, at jeg var god nok”. Heldigvis forfulgte Sara sin store drøm om at deltage og blive en del af Masterchef. Da først drømmen var gået i opfyldelse, overvandt hun også startnerver og beviste over for sig selv og alle andre, at hun i 2020-udgaven var den bedste af alle i Masterchef. Heldigvis deler Sarah gerne sine opskrifter med Mit Østerbro!

Følg Sara på: www.instagram.com/saratsg/

Related Articles