Charlottehavens café åbner atter om aftenen

Af Susanne

Charlottehavens kombination af hotel, konferencecenter, fitnesscenter, café og selskabsfaciliteter er på mange måder unik og tilgodeser nutidens krav om convenience ved at samle mange faciliteter under samme tag. Charlottehaven har været med til at styrke Østerbro-kvarteret ved Strandboulevarden på flere områder f.eks. i form af en stor café i den smukke gårdhave. Efter en lang coronanedlukning kan caféen den 22. juni atter byde alle østerbroere velkommen også om aftenen.

Hvad er hybridbebyggelsen Charlottehaven egentlig? Den unikke bebyggelse var en drøm hos den nu afdøde entreprenør Finn Harald Simonsen, som havde en vision om at skabe et lokalt sted, hvor fokus bl.a. var på nærhed, imødekommenhed og åbenhed. Bebyggelsen er opført i to etaper på den gamle Kryolitgrund – i første etape blev der bygget 178 udlejningsboliger, som slog dørene op i 2001. Anden etape i 2004 rummede møblerede hotellejligheder, et servicecenter med fitness, swimmingpool, konferencefaciliteter, café, selskabslokaler og en børneinstitution. I 2020 kom hoteltårnet The Tower med.

Byggeriet balancerer det private og det offentlige og er skabt ud fra idealerne om et sted, hvor mennesker bor og finder værdi i at deles om en række fællesfaciliteter i hverdagen. Kombinationen af de mange faciliteter er på mange måder enestående og tilgodeser nutidens krav om convenience ved at samle tingene under samme tag. Charlottehaven – både The Tower og The Garden – er tegnet af arkitekterne Lundgaard og Tranberg, og haven er anlagt af landskabsarkitekt Stig Anderson. Byggeriet har ved flere lejligheder modtaget hæder og anerkendelse, bl.a. er Charlottehaven præmieret af Københavns Kommune, har modtaget Bygherreprisen og været nomineret til Mies van der Rohe prisen – bygningskunstens nobelpris.

Nære relationer skaber oplevelser
Hos Charlottehaven tror de på, at nære relationer er med til at skabe oplevelser. Og det er blandt andet derfor, de med stor glæde atter åbner caféens døre for et aftenpublikum. ”Caféen er åben for alle østerbroere og andre, der gerne vil have en hyggelig stund med lækker mad i grønne omgivelser. Vi håber at se mange den 22/6, hvor vi byder alle på fri rosé hele aftenen. Husk at bestille bord, hvis I skal spise.” siger Victoria Isabel Christensen, restaurantchef i Charlottehaven. Der er udendørsservering om sommeren og i den store tilstødende, lukkede gårdhave, kan børnene muntre sig på en legeplads, mens mor og far slapper af i caféen. I weekenden kan man nyde en lækker brunchbuffet med særlig ægge-station, hvor kokken laver forskellige retter på bestilling. Man skal ikke blive forbavset over, at der tales engelsk i køkkenet, da det bl.a. er to italienere, der er ansvarlig for maden. De betegner selv deres mad som ’comfort food with a twist’. Det er med andre ord lækker og ærlig mad produceret med udgangspunkt i det lokale og med sæsonens råvarer.
”Da vi har mange gæster i huset med fokus på sundhed, er der også sunde alternativer i caféen, hvis man ønsker det. Her kommer alle mulige forskellige slags gæster, det kan være fitnessmedlemmet, mødregruppen, forretningsmanden, de rejsende eller de lokale østerbroere, som mødes
til social hour. Mange har et tilhørsforhold til caféen, som rækker ud over det traditionelle. Her er en stemning af samhørighed og fællesskab, hvilket mange finder rigtig hyggeligt,” siger Victoria Isabel Christensen.

Byggeri med selvforsynende opvarmning
Der er i disse tider heldigvis stor fokus på den grønne omstilling, og også Charlottehaven bidrager aktivt med at bedre vores klima. De er certificeret med den grønne nøgle, der er en hotelspecifik certificering, og de er for nylig indtrådt i UN Global Compact, som gør, at de forpligter sig til en lang række tiltag inden for klimaområdet. ”Den grønne omstilling er noget, ledelsen arbejder bevidst med i strategien for stedet. Det er vores nye tårn, The Tower, et godt eksempel på. Det rejser sig 56 m over Nordhavn, men har faktisk rødder endnu længere nede. 140 m dybe boringer i undergrunden gør The Tower selvforsynende med opvarmning, køling og varmt vand. Den bæredygtige energi pumpes rundt til de 37 lejligheder i bygningen bl.a. ved hjælp af strøm fra solceller, som er placeret øverst i tårnet,” fortæller Lars Pontoppidan. Gæsterne kan således nyde opholdet med god klima-samvittighed. Og da hver enkelt lejlighed har en eller flere glaskarnapper, vil den unikke udsigt til Øresund, Sverige og hele københavnsområde være en stor del af oplevelsen. Men det er især stemningen, der er er afgørende for den oplevelse, som Charlottehaven gerne vil give sine gæster, konkluderer Lars Pontoppidan, direktør.


Charlottehaven · Hjørringgade 12C · Tlf. 35 27 15 00 · www.charlottehaven.com

Related Articles