Bollyfood indtager Østerbro

Af Susanne

Hvis du synes, at den indiske mad fra den nyåbnede afdeling af restauranten med det geniale navn Bollyfood er autentisk, og at krydderisammensætningen perfekt, er der en rigtig god årsag. Maden tilberedes nemlig udelukkende af indiske og pakistanske kvinder, som følger gamle, traditionsrige opskrifter, de har lært af deres mødre i hjemlandet.

Kvinderne gør forskellen

Når de laver maden, kæler de for detaljerne, og de kender alle historierne om maden og råvarerne, så de ved præcis, hvordan det hele skal strikkes sammen. Bestiller man en ret i restauranten, kan man være sikker på, den smager ens og lige fantastisk hver gang, da der altid ligger en velprøvet proces bag tilberedelsen, fortæller Caroline Harby Iqbal, der har Bollyfood sammen med sin eksmand Babar Jamal Iqbal. 

”Det er kvinderne i produktionskøkkenet, der gør forskellen. De langtidskoger maden i store gryder, fuldstændig som de har lært det derhjemme. Det er opskrifter, der er gået i arv. Og det gælder både maden i Bollyfood i Kødbyen og her på Østerbrogade,” siger Caroline på dejligt syngende norsk.

Rødder i Pakistan

Hun startede Bollyfood for fem år siden sammen med Babar, hvis familie har rødder i Pakistan. Babar, der er opvokset på Østerbro, klagede over kvaliteten af maden på de indiske og pakistanske restauranter herhjemme, og dermed opstod idéen til selv at starte et spisested. Et sted, hvor maden skulle smage som den mad, man kan få i Indien og Pakistan, hvor madkulturen stort set er ens. At Bollyfood er en personlig sag og en drøm, der gik i opfyldelse for begge, ses bl.a. af indretningen i takeaway-lokalet på Østerbrogade. På væggene hænger Carolines fotografier fra Pakistan af blandt andet Babars familie, og de få siddepladser er fyldt op med farverige puder hentet hjem fra Pakistan.

Få men gode retter

Her er med et enkelt ord autentisk, og autentisk må maden også betegnes som. Hos Bollyfood krydres maden ikke mildt, medium eller stærkt på kunstig vis. ”Der er, som det er, fordi sådan er de gamle opskrifter. Sådan smager det hjemme hos familierne i Indien eller Pakistan. Det er vigtigt, at man får den ægte og rigtige oplevelse af maden. Samtidig har vi få retter på menukortet. Det skyldes, at vi selv laver det hele fra bunden af i hver enkelt af de store gryder. Hvis vi havde 50 retter på kortet, skulle vi have plads til 50 gryder! Her er få, men kvalitetsmæssigt rigtig gode retter,” fastslår Caroline. Som eksempel kan nævnes deres curries, der omfatter seks hovedretter. Der er også seks forretter og lidt tilbehør samt de såkaldte Lassidrinks, der er lækre yoghurtdrinks. Tiffinboksen til 159 kr. indeholder en curryret, ris, naanbrød, kikærtesalat og dip, mens den hurtige streetbox til 89 kr. er en gang curry med ris. Den mest efterspurgte ret er Butter Chicken, som deres udsendte fik lov til at smage, og som smager himmelsk!


Bollyfood Østerbrogade 89 · Tlf. 21 82 20 66 · www.bollyfood.com

Related Articles