Palæo er sund mad til den moderne livsstil

Af Susanne

PALÆO-universet, der består af en række mad, juice- og kaffebarer i Københavnsområdet samt et større produktsortiment, er inspireret af livsstilen paleo. Den går ud på, at vores fordøjelsessystem ikke har udviklet sig på samme måde som vores fødevareproduktion de sidste mange tusinde år.

Derfor bør man helt basalt leve, som man gjorde i stenalderen ved at spise uforarbejdede, rene fødevarer som kød, æg, fisk og grøntsager samt frugt i moderate mængder. PALÆOs mad er tilpasset den moderne livsstil og imødekommer vores behov for sund mad hurtigt og nemt til priser, hvor alle kan være med.

De fem dogmer

PALÆOs kernekoncept er de førnævnte fødevarer samt fem dogmer, som er mad uden tilsat sukker, gluten, laktose, stivelse og konserveringsmidler. ”Så hvis man er glutenallergiker, laktoseintolerant eller lider af allergi, kan man spise hos os uden problemer. Det er sund mad, der passer til den bæredygtige tilgang, der bliver mere og mere fremherskende.

Dog går vi aldrig helt væk fra kød, da det er en vigtig del af paleokosten. Men vi sætter flere grøntsager og økologi i fokus. Og hvis man er veganer eller vegetar, kan vi også tilbyde mad inden for de rammer. Vi mener nemlig, at sundhed skal være noget for alle,” fortæller Cecilie Wendt Kofoed fra PALÆO.

Hun understreger, at PALÆO er for alle – og ikke kun for folk, der følger paleo-livsstilen. ”Folk har forskellige behov, så derfor har vi indført et 80-20 koncept, hvor der er plads til, at man kan nyde mindre ting, som ikke er paleo. Det er for eksempel kaffe, mælk eller ost som topping, der også er på vores menukort, selvom disse ikke stemmer overens med vores dogmer. I dag er både en café latte og parmesan på din kødsovs jo en del vores kultur,” siger Cecilie Wendt Kofoed.


www.palaeo.com

Related Articles