Besøg Bruun Rasmussen i Nordhavn!

Af Susanne

Midt ude i Københavns Nordhavn ligger arkitekten Kim Utzons sfinkslignende bygning og tårner sig op mellem gammel industri, kraner og containere. Der er langt til de bonede gulve i den velkendte auktionssal i Bredgade, men det er her Bruun Rasmussens hovedkontor ligger.

Hvad er farmors smykke værd?
Når du træder ind ad døren, bliver du mødt af auktionshusets mange kunsteksperter i receptionen, der står klar til at vurdere kunst, design, antikviteter, smykker, armbåndsure og samlerobjekter for dig.

Har du hang til Wegner eller diamanter?
Lidt længere inde i bygningens store korpus går du ind i en forunderlig verden, hvor historiens vingesus får modspil af de nyeste navne fra kunstverdenen. Showroomet bugner af brugt dansk design af Hans J. Wegner, Børge Mogensen og PH i selskab med sjældne antikke møbler fra en fjern fortid.
Går du op ad vindeltrappen i midten af rummet befinder du dig pludselig midt i en kunstudstilling med både ældre og moderne malerier og grafiske værker.

Det er også her, du finder et stort udvalg af kunsthåndværk, smykker, tasker og armbåndsure. ”Alt du bliver mødt af på eftersynet, kommer på Netauktion inden for en periode på to uger. Selvfølgelig kan du se hele udbuddet på bruun-rasmussen.dk, men jeg opfordrer altid til at besøge eftersynet. Her kan du gå rundt blandt alle de udstillede genstande og
undersøge dem for at se, om de lever op til dine forventninger”, siger Liselotte Toxværd Møller.

Følger med tiden
Bruun Rasmussen kan i år fejre sit 70-års jubilæum, men tiden står på ingen måder stille i auktionshuset. Tværtimod fortsætter moderniseringen af virksomheden, så de i dag bl.a. kan tilbyde tre forskellige typer auktioner. Bedst kendt er de Traditionelle Auktioner, hvor de mest kostbare kunstgenstande bliver solgt for millionhammerslag i Bredgade.
Netauktionerne kom til i 2004, og her udbydes samme type genstande, men i et lavere prisleje. Seneste skud på stammen er de Direkte Auktioner, hvor sælger med Bruun Rasmussens professionelle vurdering i ryggen selv fotograferer og sender genstanden til køber. Med de tre typer auktioner henvender Bruun Rasmussen sig i dag til et meget bredt publikum og varetager køb og salg af kunstgenstande fra 800 kr. op til flere millioner.


Bruun Rasmussen · Sundkrogsgade 30, 2150 Nordhavn · Baltikavej 10, 2150 Nordhavn · www.bruun-rasmussen.dk

Related Articles