Rasmus Kjær driver SVOVL i Århusgade · selskabslokale · catering & vinbar. Rasmus er udlært kok i 1993 og har arbejdet på kvalitetsrestauranter i hele europa og vinder af Årets Kok 2002 og DM i smørrebrød 2013.
Opskrift 4 personer
Grønt efter smag som majroer, gulerødder, hvide asparges, bladselleri, små løg, radiser mm
Syltelage:
2 dl sherry- eller æble eddike
175 gram rørsukker
1 stjerneanis
3 spsk hel gul sennepskorn
2 spsk salt
Dressing:
1 dl mayonnaise
1 citron
1 tsk sennep
Rens grøntsagerne og skær dem I mindre stykker.
Salt dem let i nogle timer i en sigte.
Kog en syltelage af eddike, sukker, stjerneanis og sennepskron.
Læg de saltede grøntsager i et fad og hæld den varme lage over. Stil det koldt og tildækket i et par døgn.
Server de syltede grøntsager med mayonnaisen og pynt gerne med lidt krydderurter.
Denne anretning er også fantastisk sammen med et stykke grillet fisk eller en skive paté.