Syltet sommergrønt som snacks

Af Susanne

Rasmus Kjær driver SVOVL i Århusgade · selskabslokale · catering & vinbar. Rasmus er udlært kok i 1993 og har arbejdet på kvalitetsrestauranter i hele europa  og vinder af Årets Kok 2002 og DM i smørrebrød 2013.

Opskrift 4 personer
Grønt efter smag som majroer, gulerødder, hvide asparges, bladselleri, små løg, radiser mm

Syltelage:
2 dl sherry- eller æble eddike
175 gram rørsukker
1 stjerneanis
3 spsk hel gul sennepskorn
2 spsk salt

Dressing:
1 dl mayonnaise
1 citron
1 tsk sennep

Rens grøntsagerne og skær dem I mindre stykker. 
Salt dem let i nogle timer i en sigte.
Kog en syltelage af eddike, sukker, stjerneanis og sennepskron.
Læg de saltede grøntsager i et fad og hæld den varme lage over. Stil det koldt og tildækket i et par døgn.
Server de syltede grøntsager med mayonnaisen og pynt gerne med lidt krydderurter.  
Denne anretning er også fantastisk sammen med et stykke grillet fisk eller en skive paté.

Related Articles