Opskrifter fra mandekogebogen

Af Susanne

SESAME NOODLES MA JIANG MIAN

INGREDIENSER
Nudler og topping
● 200 gram nudler
● 2 stk forårsløg
● 2 tsk sesamfrø

Sauce
● 2 tsk tahin (sesampasta)
● 1½ spsk. peanutbutter
● 2 spsk. soyasauce
● 1½ spsk. eddike (gerne fransk æblecidereddike)
● 1 dl bouillon eller vand
● 1 tsk hvidløg, revet
● 1 tsk ingefær, revet
● ½ tsk chiliflager, kan undlades
● 1 tsk honning, sirup eller sukker

FREMGANGSMÅDE
Hvis du koger dine nudler, så skal de sættes over som det første (Hvis du bruger instant-nudler, så skal de blot overhældes med kogende vand/bouillon og trække i 5-6 minutter). Mens vandet koger op, samler du alle ingredienserne til saucen i en lille gryde. Giv det et hurtigt opkog, så det blot lige småbobler i et minut og tag det så af varmen.
Når nudlerne er færdige, hældes vandet fra og nudlerne hældes i en skål med saucen og rystes/vendes godt sammen. Retten kan serveres varm eller lun. Top gerne med lidt finthakket forårsløg, chili og eventuelt lidt peanuts.


FUGGAZETTA Den argentiske pizza

INGREDIENSER
● 250 gram hvedemel
● 1½ dl vand
● 10 gram gær
● 1 spsk. olivenolie
● ½ tsk salt
● 250 gram frisk mozzarella
● 1 stk løg
● 1½ spsk. oregano
● 2 spsk. vesterhavsost/parmesanost

FREMGANGSMÅDE
Start med at lave dejen ved at opløse gæren i vandet og tilsætte olivenolien. Hæld nu melet i skålen sammen med salt lidt ad gangen og rør det på røremaskine i nogle minutter. Spæd til med melet løbende, indtil du har en dej, som slipper kanterne. Alt efter meltype kan den kræve mindre eller mere mel, jeg har brugt helt almindeligt hvidt billigt hvedemel. Lad dejen hæve i køleskabet i 1 time i en skål med film over.

Forvarm ovnen til 200 grader.
Snit løget helt fint, eventuelt på et mandolinjern og stil det klar.
Find en høj pande på ca 22-24 centimeter læg eventuelt bagepapir i bunden for at den nemmere slipper efter bagning.
Rul de to dejklumper ud til cirkler, som passer i diameteren med panden. Læg den første cirkel i bunden og top af med frisk mozzarella. Drys med en spiseskefuld oregano.
Læg den anden cirkel på toppen og sørg for at klemme dem helt sammen rundt i siderne.
Drys nu det resterende oregano og de fintsnittede løg på toppen efterfulgt af vesterhavsosten.
Sæt panden i ovnen og bag pizzaen i ca.25 minutter. Hvis løg og ost på toppen bliver lidt for mørk halvvejs inde, så læg et stykke bagepapir eller stanniol over.


Se mere på mandekogebogen.dk

Related Articles