Grønt mødested på Classensgade vil tættere på folk

Af Susanne

Lørdag den 10. december 2021 slår Aarstiderne dørene op for et grønt mødested på Classensgade 26. Stedet bliver en helt ny hybrid af café, købmandsbutik og oplevelsessted med udgangspunkt i virksomhedens økologiske og velsmagende madoplevelser.

Begejstringen stråler ud af øjnene på Søren Ejlersen og Patrik Gustavsson, når de fortæller om Aarstidernes nye grønne mødested på Classensgade. Det skyldes, at de begge har enorme forventninger til stedet, som både skal lægge lokale til en café, købmandsbutik, fællesspisning, kurser og meget mere. Da jeg er på besøg, er medarbejdere fra den økologiske madvirksom-hed godt i gang med at male, hamre søm i og skrue skruer i væggene, så stedet, der tidligere har været pizzeria og autoforhandler, kan stå klar til åbningen den 10. dec. At de åbner et grønt mødested på en klassisk Østerbroadresse, er for Søren, som sammen med Thomas Harttung fik idéen til Aarstiderne for år tilbage, lidt som at komme hjem igen:
“Det første postnummer, vi leverede til, var Østerbro, og det første gadekøkken, vi skabte i år 2000, lå for enden af søerne på Østerbrosiden. Vi blev dengang modtaget helt vanvittigt godt, og det var faktisk som om, hårene rejste sig i ugevis ovenpå den vilde reaktion. Alle ville bare møde de økologiske råvarer fra landet, og da jeg også boede på Classensgade nr. 15 i en del år lige overfor vores nye grønne mødested, vækker stedet her en masse gode minder,” fortæller han.

Tættere på folk
Aarstiderne kan en hel masse digitalt, og de har landkøkkener forskellige steder i landet, men nu ønsker de at komme tættere på de mennesker, de ønsker at være noget mere for end ’bare’ at levere lækre og økologiske måltidskasser til, fortæller Patrik, der er ansat som leder for det grønne mødested på Classensgade: “Vi tager alt det gode fra Aarstiderne og trækker det ud i den fysiske verden. Stedet er svært at definere, men det bliver en form for hybrid af en moderne urban deli-økologisk gårdbutik-fælles spisebar-workshopoplevelsesområde m.v.,” forklarer Patrik, mens Søren supplerer: “

Stedet er som koncept egentlig lige så mærkeligt som dengang, vi lavede vores første grøntsagskasse eller måltidskasse. Det var lidt svært at forstå, hvad det var, og nu prøver vi så for tredje gang at skabe noget, der ikke findes i forvejen. Vi er fascinerede af at sætte ting sammen på en anden måde, og satser på, at stedet her vil efterlade de besøgende i en bedre og mere opløftet tilstand,” siger han.

Få signaturretter med hjem i en brown bag
Folk kan først og fremmest få stillet deres sult på Aarstidernes grønne mødested i Classensgade med nogle udvalgte signaturretter, og de kan få varerne samt opskriften på det, de spiser, med sig hjem i en helt personlig ’brown bag’. Når man besøger stedet, behøver man ikke at købe noget med hjem, man kan også bare hænge ud, fordi der altid foregår et eller andet, pointerer Søren. “Du kan måske lære at lave verdens fedeste limonade på de biodynamiske bergamotter fra Sicilien, eller du kan i weekenden spise en brunch, mens dine unger lærer at lave en bladsellerijuice. Der er så mange oplevelsesmuligheder,” siger han.

Når man køber madvarer i nutidens moderne samfund, handler det om, at gøre det så hurtigt som muligt og med minimal kontakt med de ansatte. Den trend går Aarstiderne imod med det grønne mødested, fortæller Patrik: “Vi vil gerne i dialog med folk. Her skal du ikke skanne noget selv, og selvom du godt kan købe dine ting her hurtigt, ønsker vi at komme tæt på folk. Det giver en anden slags oplevelse i mødet med mad.”

Classensgade er det rette sted at starte
Man skal ikke forvente at finde 17 forskellige ketchupper på det grønne mødested – det bliver i stedet et kurateret sortiment, som efterlever Aarstidernes dogmer for bæredygtig og økologisk fødevareproduktion. Det bliver mad som man kan lave nogle velsmagende måltider af i en travl hverdag, forklarer Søren. “Der er en masse godt og også lidt sjældne ting at vælge imellem, men der kommer ikke noget kæmpeudvalg. Vi ser virkelig frem til at få Østerbroernes holdning til maden, da vi ved, at her bor en masse mennesker, som hverken er bange for at ytre sig eller prøve noget nyt. Så Classensgade er det helt rigtige sted at starte et grønt mødested som vores,” mener han.

Åbningen foregår som nævnt lørdag den 10. dec. og fejres med noget rigtig ’Aarstiderne mad og drikkelse’. Patrick og Søren fortæller, at de har ledt efter lokale bryggerier og lignende, som de med deres grønne mødested på Classensgade gerne vil være med til at løfte. Og hvis man er lokal producent af mad eller drikkelse, vil de meget gerne hilse på.

Transformerer stedet til en drøm
Lokalerne på Classensgade har stået tomme i lang tid, men da Aarstiderne besluttede sig for at bruge stedet, er det hele gået meget stærkt. “Vi har virkelig kort tid til at transformere stedet til at få opfyldt den drøm, vi har haft om et nyt og helt anderledes mødested. Det er en proces, vi normalt vil bruge flere måneder på, så vi har virkelig haft fuld fart på med at få det hele færdigt,” siger Patrik. At det er gået så hurtigt, er en ekstra bonus, hvis man spørger Søren, der elsker at handle hurtigt, fordi de intuitive overvejelser tager over. “I stedet for at sidde og ruge over beslutningerne, er vi bare hoppet ud i det. Idéen var at vende hjem til Østerbro, og så var det perfekt, at Patrik fandt stedet her, som vi synes er helt fantastisk,” siger han.


Aarstiderne · Classensgade 26 · www.facebook.com/aarstiderneiclassensgade · instagram: aarstiderne_classensgade

Related Articles