Grillede asparges med parmesan & græsagtig olivenolie

Af Susanne

Med foråret kommer aspargessæsonen! Mit Østerbro har spurgt OLIVIERS & CO om favoritopskriften på den delikate forårsbebuder.

Det skal du bruge · Til 4 personer
2 bundter grønne asparges, skyllede, tørrede
50 g hasselnødder, groft hakkede
50 g parmesan, i tynde flager
400 g sprøde babysalatblade, skyllede
O&CO Monva olivenolie
1-2 tsk citronsaft
Friskkværnet peber og flagesalt efter behag

Sådan gør du
Knæk de træede ender af aspargesene, hvor du mær-ker det “naturlige” knæk. Enderne kan du evt. gemme til hjemmelavet grøntsagsboullion, ellers kasseres de.
Vend aspargesene i olivenolie. Varm en grillpande op, og grill aspargesene i et par minutter. De skal tage farve, men stadig være lækre og sprøde.
Anret babysalatbladene og de grillede asparges på et fad.
Top med hakkede nødder og parmesanflager.
Vend olivenolien forsigtigt i salaten, og smag til med citronsaft, friskkværnet peber og flagesalt efter smag.

Bon appetite!

O&CO Olivenolie presset af 100% Picual oliven
Den fantastiske Monva olivenolie er presset af 100% Picual oliven i begyndelsen af efteråret i smukke Andalusien. Den dufter af nyslået græs og har elegante noter af artiskok og hvid peber. Det sunde polyfenol-tal er højt, og olivenolien har en fin peberagtig fornemmelse. OLIVIERS & CO har sammen med producenten Luis Montabes flere gange vundet guld i den mest prestigefyldte olivenolie-konkurrence i New York med netop Monva. Olivenolien bliver presset senest 12 timer efter høst ved en temperatur under 20°C for at opnå den fantastiske aromatiske profil.

Den græsagtige olivenolie er perfekt til at dyppe godt brød i. Den løfter smagen af de andre råvarer i dejlige pastaretter og i forårets og sommerens salater med masser af smag og farver. Og så er den fantastisk på tuncarpaccio!

Køb olivenolien hos OLIVIERS & CO / Gl. Kongevej 85 / www.oliviersogco.dk

Related Articles