7 juletips til børnene

Af Susanne

Juleværksted på SMK
Kig forbi Statens Museum for Kunst, der hele december juler i Skulpturgaden midt i museet. Her er nemlig indrettet et stort juleværksted for børn, hvor man kan lave alt fra engle og rensdyr til grimt julepynt. I kan også få et særligt juleopgave-ark i december, som leder jer rundt på museet og fører jer til tre udvalgte kunstværker. Mellem jul og nytår forvandles værkstedet til et nytårsværksted, hvor I kan lave sjove og festlige hatte til årets sidste aften. 
www.bornibyen.dk/koebenhavn/events/julevaerksted?on=2019-12-01 
Alle åbningsdage i december · Sølvgade 48-50


Julebanko på Salonen
Kig forbi Salonen på Østerbrogade og vær med til et godt gammeldags slag bornholmsk julebanko! Tag gerne selv spillebrikker, små mønter eller knapper med til at markere jeres tal. Der bliver spillet 4 omgange, og hvis I ønsker at spise med inden, kl. 18:15, skal I forudbestille. HUSK at købe billet på forhånd: entré og en plade koster 50 kr. En hyggelig aktivitet, som hele familien vil nyde. 
www.facebook.com/events/1711971035600019/
17. december kl. 19-21 · Østerbrogade 222


Åbent værksted i Enigma Makerspace
Hver lørdag tænder ENIGMA for deres 3D-printerne og fyrer op under laserskæreren. Så kig forbi og 3D-print en god idé, indspil podcast-poesi eller sæt form på fantasien med laserskæreren. Alle er velkomne, så ta’ bare hele familien med. Det er gratis at kigge ind, men det koster en 20’er at være med til dagens aktiviteter – medmindre I spiser brunch på ENIGMA, så er det nemlig gratis!
www.bornibyen.dk/koebenhavn/events/aabent-vaerksted-i-enigma-makerspace
21. december kl. 10-16 · Øster Allé 1


ØsterGro Julemarked 2019
Ta’ hele familien med til ØsterGros julemarked! Gå på opdagelse blandt boderne i gården og ta’ herefter vindeltrappen eller elevatoren op til tagtoppen, hvor I kan hilse på høns og kaniner. I kan også få varmen i drivhuset, købe økologiske juletræer, få lækker varm mad samt en sød juletreat og hjemmelavede æblegløgg fra Gro Spi-seri, mums! Alle er velkomne, og det er helt gratis! 
www.bornibyen.dk/koebenhavn/events/oestergro-julemarked-2019 
14.-15. december kl. 11-15 · Æbeløgade 4


Find bakketrolden i Den Hirschsprungske Samling
I hele december kan børn og barnlige sjæle komme med på julejagt på museet. Med et aktivitetsark i hånden skal I nemlig på jagt efter guldalderkunstneren J.Th. Lundbyes bakketrold med den røde hue i museets sale. Undervejs vil der være tid til at tale om og kigge på billederne, som går gennem hele museets samling. Der vil være en præmie til alle, der kan finde bakketroldens gemmesteder! Børn under 18 år har gratis adgang.
www.hirschsprung.dk/kalender/event-jul-pa-museet 
Alle åbningsdage i december · Stockholmsgade 20


Ny åbning: GRØD
Har I besøgt GRØDs nye filial på Nordre Frihavnsgade (som faktisk er en genåbning i nye lokaler efter 2,5 års lukketid)? Hvis ikke, bør I klart lægge et smut forbi grødbiksen med ungerne – her er nemlig masser af børnevenlige grødretter på menuen. I anledningen af julen kan børnene f.eks. få risengrød og de voksne lækker æblegløgg. Så er julestemningen sat! 
www.facebook.com/GROED.NFG · Nordre Frihavnsgade 14


Barselsbrunch
Er du på barsel i vintermåne derne? Så skal du da varme dig på lækker barselsbrunch hos Lidkøb sammen med en masse andre søde forældre og babyer. Brunchen består af morgenbrød, frugt og müsli samt kaffe eller te efter eget valg. Der er et begrænset antal pladser, så husk at købe billetter i forvejen, så dig og din baby er sikre på at få plads. Det koster 75 kr. 
www.facebook.com/events/2391877464167429/
Hver 1. og 3. tirsdag i mdr. kl. 10-12 · Strynøgade 7

Related Articles