Uformel stemning & lækker mad

Af Susanne

RALPHs på Øster Farimagsgade 93 byder på en uformel og hyggelig stemning, hvor alle er velkomne til enten et godt glas vin med et par snacks, dagens ret eller en tre retters menu til de sultne maver.

På det halve år, RALPHs har eksisteret på Øster Farimagsgade, er restauranten blevet rigtig godt modtaget af østerbro’erne. ”Det er superdejligt. Der er mange lokale, som har lagt vejen forbi vores restaurant, og det er vi virkelig glade for og taknemmelige over,” fortæller Ralph Marker, som har lagt navn til og er indehaver af RALPHs sammen med Thomas Hansen.

At restauranten bærer hans fornavn, er der en god grund til. Her er der nemlig en både personlig, hyggelig, uformel og god stemning i de dejlige lokaler, præcis som han selv og hans personel er over for stedets gæster. Her er alle velkommne, uanset om man ønsker at drikke en god kop kaffe, få sig en enkel øl, et glas vin eller en god, stor middag med tre fristende retter. RALPHs har nogle dejligt store vinduer ud til Øster Farimagsgade, så man kan følge med i hverdagslivet på Østerbro, men den har også et suverænt lokale ’oppe bagved’, hvor der fast en gang om ugen frem-over er fast fællesspisning om onsdagen. Her kan man sidde sammen og dele god hverdagsmad, der har fået et moderne tvist af restaurantens kreative kokke.

Sidde og spise i ro og mag
Lokalet er velegnet som et selskabslokale eller et lokale, hvor man på uformel vis kan sidde sammen som en gruppe, firma, forening, organisation eller lignende og på én og samme tid kan være privat og alligevel følge med i, hvad der sker i køkkenet eller resten af restauranten. ”Man kan sidde deroppe i ro og fred og tale uforstyrret. Lokalet, der kan rumme op til 35 personer, kan indrettes fuldstændigt efter ens behov med både almindelig restaurantopstilling, langborde eller hvad man måtte ønske,” siger Ralph.

Restauranten har et koncept med to retter hver dag, som de vælger inden for kategorien fisk, kød eller vegetar til dagspris. Der skiftes hver dag i retterne, og i ugens første dage er udvalget det, man kan kalde ’hverdagsagtigt’, mens der sidst på ugen skrues lidt op for udvalget, som kan bestå af noget lækker fisk, en steak eller et godt stykke kalvekød. ”Vi er for så vidt muligt økologiske i al vores mad, men til tider kan det være umuligt at vælge 100 procent økologisk. Men grøntsager og lignende køber vi kun økologisk,” understreger Ralph.

Forretter et kapitel for sig
Forretterne er et kapitel for sig hos RALPHs. Man kan få op til ni forretter, og de forskellige retter er på menukortet i en længere periode. Her kan man blandt andet få røsti med aioli, ibericochips og parmesan eller salchichapølser på svampe og løg m. stærk salsa, på røget chipotlechili, syltet rød peber & friske cherry tomater. ”I hvert fald røstien piller vi ikke af foreløbig, fordi den er så populær blandt vore gæster,” griner Ralph og tilføjer; ”Vi får nogle nye ting i denne tid som blandt andet kammuslinger, og til marts er det tid til stenbiderrogn. Vi forsøger at være sæsonbetonet og har til april eksempelvis hvide asparges på menuen.”

Vinudvalget dækker både den kræsne vindrikker med eksklusive flasker i kælderen til det købestærke publikum samt et godt glas vin til 75 kr. eller en god, solid flaske til 345 kr. RALPHs arbejder på at udvide vinkælderen, så der kommer endnu flere specielle vine i udvalget.


Ralphs · Øster Farimagsgade 93 · 2100 København · Tlf. 24 22 51 05 · www.ralphs.dk

Related Articles