Tærte med hengemte blommer i Maderia

Af Susanne

10 personer

  • 200 gram mørk chokolade
  • 200 gram sukker
  • 200 gram smør
  • 8 æggeblommer
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 spsk brun rom
  • 1 stang vanilje

Smelt chokolade og smør i vandbad. Pisk æggeblommer med sukker, vanilje og rom til en tyk og luftig masse. Vend bagepulver og hvedemel sammen, og bland det hele forsigtigt sammen. Fordeles i en smurt springform og bages ved 175 grader i ca. 35 minutter.

Tjek at dejen ikke er klæg i midten. Afkøl kagen inden servering.

Her er kagen serveret med hengemte blommer som har ligget i madeira og brun farin i ca 4 måneder, men du kan også bruge en anden frugt eller nødder.

Af Rasmus Kjær

Rasmus Kjær driver SVOVL i Århusgade · selskabslokale & catering. Rasmus er udlært kok i 1993 og har arbejdet på kvalitetsrestauranter i hele europa  og vinder af Årets Kok 2002 og DM i smørrebrød 2013.

Related Articles