Sprød løgtærte med 3 slags ost og rødbeder

Af Susanne

Der er ikke noget dejligere end duften af varm tærte, der lige er kommet ud af ovnen. Kombinationen af sprød tærtedej, smeltede, gode oste og karamel-liserede rødløg dufter og smager ganske enkelt himmelsk.

DET SKAL DU BRUGE (4 personer)
Tærtedej
● 175 g hvedemel
● 75 g fuldkornshvedemel
● 0,75 dl olivenolie, fx La Classique olivenolie fra Oliviers & Co
● 0,75-1 dl vand
● 1 tsk salt

Tærtefyld
● 3 hele æg
● 2 dl crème fraîche
● 50 g cremet gedeost
● 40 g parmesan, friskrevet
● 100 g feta, i tern
● 2-3 rødbeder, skrællet og i små både
● 4-5 rødløg, skrællet og skåret
i små både
● 2 spsk god balsamico, fx klassisk balsamico fra Modena fra Oliviers & Co
● 3 spsk god olivenolie, fx La Classique olivenolie fra Oliviers & Co
● Saften fra 1 citron
● 2 kviste frisk timian, skyllet
● 100 g rucola eller blandet salat, skyllet
● Salt og friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU
Bland mel og salt i en skål. Hæld olivenolien i, og bland den godt ind i melet. Tilsæt vandet lidt efter lidt og ælt forsigtigt sammen i en skål til du har en lind dej. Undgå at ælte dejen for hårdt – på den måde får du en mere luftig og sprød tærtebund. Dæk dejen til og sæt den på køl i mindst 30 min.
Forvarm ovnen til 180° varmluft. Tryk dejen ud i en tærteform eller en ovnklar stegepande. Prik tærtebunden med en gaffel hist og her og forbag den i ovnen 8-10 min til den er lys gylden. Tag derefter den forbagte tærtebund ud af ovnen.

Mens tærtebunden forbages: Steg 2/3 af løgbådene på en varm pande med olivenolie i 3-4 min.

Fordel fetatern og stegte løg jævnt på den forbagte tærtebund. Rør creme fraiche, æg og gedeost sammen i en skål med en knivspids salt og hæld massen over de stegte løg og fetaen. Drys parmesan på toppen og sæt tærten i ovnen på 180°. Sæt stopuret til 25 min. Ovne er forskellige, så kig gerne til tærten i ny og næ.

Mens tærten er i ovnen: Kom rødbedebådene på en varm pande med olivenolie og steg dem i ca 15 min. Tilsæt de resterende løgbåde og steg videre til løgene er har taget noget farve. Sænk varmen til lav-medium varme, tilsæt balsamicoeddike og frisk timian og lad det karamellisere 4-5 min. Smag til med halvdelen af citronsaften og lidt havsalt og lad det simre videre.

Når tærten har fået en gyldenbrun kulør i ovnen (ca 25-30 min) tages tærten ud. Lad den hvile et øjeblik. Vend de friske salatblade, grillede rødbeder og rødløg sammen i en salatskål. Afslut med resten af citronsaften, god olivenolie, hvidvinseddike og lidt flagesalt.

Bon appetit

Related Articles