Seaside Toldboden skiller sig ud, fordi de placerer sig et sted mellem et uformelt Street Food-marked og en mere traditionel restaurantoplevelse med 7 dygtige kokke, der hver sætter sit personlige præg på retterne. Da jeg lagde vejen forbi midt i marts, var her fuldt hus. Og det har faktisk været normen, siden de genåbnede efter coronanedlukningen.
Seaside Toldboden er et særligt sted. Både når det handler om koncept og indretning. Atmosfæren er uformel, men der er lagt mange tanker bag indretningen. Gastrohuset er nemlig opbygget som et skib, hvor flere maritime elementer er inviteret indenfor.
“Den store terrasse symboliserer dækket, og de hvide og gule markiser er sejlet. Cocktailbaren har samme farver som Kongeskibet, bænkene er formet som bølger, og bordfoden har samme form som Kastellet, der kun ligger et stenkast fra os,” fortæller Stephanie Brink Harck fra Seaside Toldboden. “Vi kalder os selv for et gastrohus, fordi du kan vælge mellem 7 selvstændige køkkener, der serverer autentiske retter fra forskellige verdens-hjørner, bl.a. dansk smørrebrød, asiatisk sushi, argentinsk kød og græske gyros,” fortæller hun.
Mere end et perfekt beliggende gastrohus
Seaside Toldboden har udsigt til Refshaleøen, Skuespilhuset, Operaen og masser af vand og er klart et besøg værd. De ser frem til en sommer med stribevis af gode spiseoplevelser, cocktails i solen og en række forskellige arrangementer. På nuværende tidspunkt er de i fuld gang med at planlægge et stort arrangement i forbindelse med Tour de France, idet gastrohuset næsten er placeret på ruten. Planerne er ikke fastlagte endnu, men de tør godt garantere adgang til tagterrassen med live-overview over ruten, et eksklusivt fan-område og visninger af Tour de France.
Hver fredag afholder de desuden Seaside Dinnerclub for folk i alderen +30. Her kan du først få dig noget lækkert mad, og senere gør de plads til forskellige Dj’s, så du kan feste og danse videre efter maden.
De afslappede onsdagsvinsmagninger fortsætter også med sommelier Anders Henneberg som manden, der kyndigt guider dig igennem de 4-5 glas, som du får for 175 kr. Du behøver ikke engang at bestille bord på forhånd, så det er et dejligt uformelt arrangement, hvor du hver anden onsdag kan lære mere om forskellige vine, områder og druer.
Se mere om de forskellige arrangementer på Seaside Toldbodens facebook-side under begivenheder.
Vælg mellem 7 inspirerende køkkener
Bag hvert køkken tryller de dygtigste køkkenchefer, hvilket ikke gør det lettere at vælge sin frokost- eller aftenmenu. Jeg har derfor lavet en guide over køkkenerne:
Strangas Køkkenchef Nikolas Strangas har erfaring fra en række forskellige Michelin-restauranter, bl.a. Era Ora. På Seaside Toldboden sætter Strangas smag på sin version af det græske, salte køkken med smagfuldt grønt, friskfangede blæksprutter, økologisk kød og masser af græsk passion.
Project Raw Gustav Duus og Lasse Nordow er begge erfarne kokke og bedste venner. Project Raw afspejler deres store passion for tatar og kolde forretter. Gustav og Lasse har nørdet alle ingredienser, eksperimenteret med konsistenser og smage, og det er netop deres fokus på akkuratesse, der gør tataren til en særlig gastronomisk oplevelse.
Ocean Bar Gustav Duus og Lasse Nordow står også bag Ocean Bar, hvor det er tydeligt at se deres store kærlighed til havet, både som sejlere, lystfiskere og kokke. Ocean Bar betragter havet som et spisekammer og bruger kun sæsonens allerbedste ingredienser, uanset om der er tale om fisk, skaldyr eller grøntsager.
Dang Dang Zhaoye Li har været med fra Seaside Toldboden åbnede dørene for første gang i 2021. Zhaoye har bl.a. arbejdet hos Sticks and Sushi i fem
år, og det afspejler hans menu, der både tilbyder sushi og andre asiatisk-inspirerede retter.
Patagonia Grill Juan Alvarez har mange års erfaring, når det kommer til at servere simple, klassiske, argentinske kødretter. Hos Patagonia Grill vil du opleve Juans store passion for argentinsk mad, når han griller sit kvalitetskød på en 400 kg tung trækulsgrill, der giver kødet dens helt særlige røgede smag.
Solveig Naveed Kronholm nyfortolker, med udgangspunkt i det klassiske køkken og et grønt univers, gammel dansk madkultur. Når du dykker ned i menuen på Seaside vil du opleve, at Solveig ikke blot er dansk og grønt, men også er kærlighed til Naveeds families faste feriedestination, Italien.
Dorado Dorado er inspireret af Middelhavet og byder på fiskeanretninger – nyfortolket og med stor respekt for fisken. Det er også Naveed Kronholm, der er manden bag Dorado, og han elsker at bryde med dogmer og regler, dog uden at gå på kompromis med kvaliteten.
Seaside Toldboden Nordre Toldbod 18-24 · 1259 Kbh. K. Tlf. 33 93 07 60 · www.seasidecph.dk