RALPHs – altid et besøg værd!

Af Susanne

Fra det øjeblik, man træder ind over tærsklen hos RALPHs på Øster Farimagsgade 93, føler man sig godt tilpas. Og det er netop hele udgangspunktet for stedet, hvor der både er hjemlig hygge, god mad og dejlige vine på menuen. 

Et hyggeligt besøg hos RALPHs starter ved døren. Med en hjertelig modtagelse, et kram – hvis man er til det – eller et solidt håndtryk og et varmt ”Velkommen til!” Og godt inde ad døren mødes man af en både afslappet og elegant indretning med bløde gardiner og smukke, afdæmpede farver. 

Det hele komplimenteres på fornemmeste vis af malerierne på væggene, som Lars H.U.G. står bag. Her er højt til loftet og rig mulighed for at nyde en god kop kaffe i en af de bløde lænestole, et enkelt glas og lidt snacks ved højbordene med udsigt til xx eller en afslappet middag med familie eller forretningsforbindelser i et af de tilstødende lokaler, hvor af det ene kan lukkes af, hvis man er et større selskab. 

Dagens menu er …

Bag det nye spisested står to erfarne herrer: Thomas Hansen og Ralph Marker, som begge har mange års erfaring fra restaurationsbranchen. Ralph har blandt andet stået bag den populære Karmaman på Frederiksberg, der med blot én ret på menuen – nemlig Dagens Ret – hurtigt blev et tilløbsstykke. 

Men nu er turen kommet til Østerbro, og netop denne overskuelighed og enkelhed har de taget med sig til RALPHs, der byder på et lidt anderledes menukort, end man måske er vant til fra byens øvrige spisesteder: 

”Vi ønsker ikke, at vores gæster skal kvæles i lange menukort, hvor de skal forholde sig til både 10 og 20 forskellige retter. De skal komme her for at kunne læne sig tilbage, slappe af og hygge sig, så derfor har vi taget nogle af valgene for dem, ved udelukkende at have tre hovedretter på menuen,” fortæller Ralph og peger mod væggen, hvor dagens menu skrives op hver dag. 

Til kamp mod madspild

Der er altid en kødret, en fiskeret og en vegetarret at vælge imellem. That’s it! Disse skifter til gengæld hver dag, så man kan roligt lægge vejen forbi både tirsdag og fredag og være sikker på at få en ny smagsoplevelse hver gang. Og det er et bevidst valg, fortæller Thomas: 

”Lige som så mange andre, så tænker vi også over tingene og vil gerne gøre vores til at minimere madspild. Derfor har vi kun tre hovedretter at vælge imellem, for vi vil hellere have udsolgt end at smide overskydende mad i skraldespanden. Der er, hvad der er – og når der ikke er mere, så kan man jo stadig vælge fra vores faste kort med diverse mindre retter og snacks som for eksempel burrata, charcuterie eller østers.”

Med fokus på økologi
Og det er der hos RALPHs – både på menuen på væggen og på menukortet – er absolut et besøg værd! Her går kvalitet og smag op i en højere enhed, og maden laves udelukkende af gode råvarer, der for så vidt muligt er økologiske ligesom menukortet følger årstiderne. Vinudvalget tæller et solidt udvalg af vine primært fra Frankrig, Italien og Tyskland, med en del økologiske lækkerier iblandt, ligesom der også er et godt udvalg af øl til dem, der foretrækker dette. Men fælles for det hele er, at man er sikret en oplevelse ud over det sædvanlige i hyggelige og uformelle omgivelser. Så kig endelig forbi hos RALPHs.


Ralphs · Øster Farimagsgade 93 · 2100 København
Tlf. 24 22 51 05 · www.ralphs.dk

Related Articles