Også ideelt til den gode frokost og selskaber

Af Susanne

Hos Brasserie Barner på Århusgade får man autentisk fransk madlavning i hyggelige og flotte rammer. Stedet er også ideelt til den gode frokost eller til selskaber op til 32 gæster, da brasseriet har sit eget smukt indrettet selskabslokale.   

Barner på Århusdage 1 går den autentiske franske madkultur og den danske hygge hånd i hånd. Her er en afslappet stemning, og her er enkle, franske retter, der primært består af gode, friske og sæsonbetonede danske råvarer. ”Det er fransk gastronomi, der dominerer vores menukort med afstikkere til Italien, Spanien og Asien. Det hele er naturligvis skabt fra bunden af. Vi har tilsammen 13-14 forretter på menukortet, og vi skifter ca. hver 14. dag, så man løbende kan få nye retter,” fortæller Allan Bærentzen, der er kok og indehaver af brasseriet, men som overlader køkkenet til Victor, der har arbejdet i brasseriet siden starten i 2017.   

Fristende frokostretter

Hvis man kommer forbi til frokosttid, hvor der fra tirsdag til lørdag er åbent fra 11.30 til 14.30, kan man ud over de fleste retter, også få serveret tre rustikke, friske og lækre franske håndmadder for bare 175 kr. Andre lækre retter er tatar af dansk Jersey Ko, Chèvre Chaud med hjertesalat, valnødder, løg, æbler og vinaigrette og Tagliatelle med blæksprutte, chili og hvidløg med mere. Eller hvad med en lækker 4-retters delemenu. Det er ikke en fast menu, den bliver sammensat fra dag til dag af retter fra kortet. 

Smukke selskabslokaler

Brasserie Barner har også et smukt selskabslokale, som har plads til 32 gæster. Lokalet er ideelt til en hyggelig aften med vennerne, fødselsdage, barnedåb, firmaarrangementer, foreningsmøder m.v. Her kan man som selskab sidde HELT for sig selv og have en skøn dag eller aften. Og præcis som i selve restaurantlokalet, er her indrettet med klassiske cafémøbler, smukke trægulve, flotte blomsterarrangementer, antikke lamper og store vinduer. 

Ps. Husk at booke bord til julefrokosten. Der er stadig ledige borde på den store dag omkring jul, men man bør absolut ikke vente for længe, hvis man gerne vil fejre højtiden med gode venner eller familie på Brasserie Barner. Allan gør venligst opmærksom på, at de ikke som sådan serverer traditionel dansk julemad, men mon ikke lidt franskinspireret lækkerier kan friste alligevel?  

Ikke et arbejde men et liv

En vigtig faktor i forhold til den gode stemning er Allan Bærentzen og hans fem medarbejder. de er alle total nede på jorden og tager gerne en snak om løst og fast med gæsterne. For Allan er det ikke et arbejde, men et liv at have brasseriet, fortæller han til deres udsendte over et lækkert stykke tatar. ”Vi kender mange af ansigterne, da vi har en del faste gæster, som lige kigger forbi og får lidt let at drikke og spise. Det er også den slags sted, vi gerne vil være; et hygsomt og hjemligt sted, hvor folk drysser forbi og har en behagelig oplevelse,” siger Allan.   

Arbejdet på anerkendte spisesteder Han har fået en masse god inspiration på en række anerkendte danske spisesteder, inden han åbnede Brasserie Barner i 2017. Allan kom først i lære på Nimb og siden den nu lukkede Restaurant Nouvelle, der havde en stjerne i Guide Michelin, inden han røg videre og blev endeligt udlært på Leonora Christine, der havde samme ejer som Nouvelle. Efter læretiden kom han tilbage til Tivoli, men denne gang var det på legendariske Divan 2 som souschef, hvorefter der fulgte et ophold på Restaurant Fiasco på Gl. Kongevej. Senere blev Allan souschef på Cafe Europa og køkkenchef hos Sokkelund Café og Brasserie, inden han gennemførte sin drøm for nogle år siden.     


Brasserie Barner · Århusgade 1 · Tlf. 35 26 42 00 · www.brasseriebarner.dk

Related Articles