Delikat pastry, mexikansk fingermad og crispy pizza

Af Susanne

Hanne Svejgaards Østerbro favoritter

Mit navn er Hanne, og jeg ejer og driver tøj butikken Wardrobe no2 i Viborggade 2. Jeg har boet på Østerbro i 11 år, og selvom jeg oprindeligt kommer fra Jylland, så er der ingen tvivl om, at det er her på Østerbro, jeg er hjemme. Jeg elsker Østerbro! Jeg bor her med min kæreste, og vi er begge to vilde med at bruge byen som “legeplads”. Vi går mange ture, tager til koncerter og får en god middag eller en øl i weekenden. Der er jo så mange muligheder. I Mit Østerbro vil jeg dele ud af mine Østerbro favoritter.

Følg Hanne Svejgaard på Instagram: @wardrobe_no2, @hannesvejgaard


Leckerbaer

Leckerbaer er en hyggelig lille pastry shop, der ligger i Ryesgade et stenkast fra Trianglen. Her kan du få de fineste små småkager efter dansk tradition, desserter, cream puffs og cookies, altsammen lavet af gode råvarer. Folkene bag er Jakob og Gabi Bär Mogensen, der indtil åbningen af Leckerbaer har arbejdet på Michelin-restauranter i både ind- og udland. Man kan vælge at sidde hos dem og nyde en dejlig kop kaffe eller the sammen med de kager, man har valgt, eller at tage tage det valgte med hjem. Og så laver de også de fineste nytårs-kransekager, som du kan forudbestille i butikken, når vi nærmer os årsskiftet. De er helt klart en del af min nytårsfejring i år. 

Leckerbaer, Ryesgade 118, 2100 København Ø – leckerbaer.dk

VACA

VACA på Trianglen er mexikansk fingerfood takeaway. Grundstenen i VACA er, at maden skal fungere som et samlingspunkt, og det må jeg sige, at det gør. Maden inviterer på en måde til samtale. Udover at det er virkelig smagfuldt og lækkert takeaway, så er det er også super hyggeligt at dele alle de små retter. Jeg køber som regel nogle forskellige retter til deling, og både børn og voksne synes, det er virkeligt lækkert. Så hvis din lokale shoppetur trækker ud, så tag forbi VACA på Trianglen, og tag lækker aftensmad med hjem.

VACA KBH, Trianglen 4, 2100 København – vaca.dk

Frankies Pizza

Frankies Pizza holder til på Østerbrogade 79 i Park Cafe’s gamle lokaler. Det er de bedste stenovnsbagte pizzaer, jeg nogensinde har smagt – og jeg har spist en del. Frankies laver tynde, crispy bunde, og fyldet er lækkert og nøje sammensat. Du kan vælge all you can eat, hvis du er meget sulten, eller enkelte pizzaer fra kortet. Heldigvis kan man også bestille de lækre, tynde, sprøde pizzaer ud af huset som takeaway. Og husk at prøve dessert-pizzaen Berties Nam Nam, som er en varm calzone med nutella, saltet mascarpone, knuste Oreos og ristede hasselnødder. Den er så god!

Frankies Pizza Østerbro, Østerbrogade 79, 2100 København Ø – frankiespizza.dk

Related Articles