Her får du opskriften på en luksuriøs forret, som helt sikkert vil imponere og forkæle dine gæster. Der er nemlig kræset for trøffelcremen, som laves efter alle kunstens franske regler, bien sure! Den perfekte forret til alle festlige fejringer og hyggelige gæstemiddage.
Det skal du bruge (6 pers)
- 18 kammuslinger
- God ekstra jomfru olivenolie, fx Sabino Leone (fås hos Oliviers & Co)
- 2 skalotteløg i tynde skiver
- ½ fed hvidløg, presset
- 2 tynde porrer i skiver
- ½ dl Champagne eddike (fås hos Oliviers & Co)
- 1 spsk hønsefond
- ½ citron, saften
- 1 tsk trøffelsennep (fås hos Oliviers & Co)
- 20 ml fløde
- Trøffelsalt (fås hos Oliviers & Co)
- 30 g smeltet smør
- Friskkværnet peber
- 1 lille sort trøffel (valgfri)
Sådan gør du
Svits skalotteløgene i 2 spsk olivenolie med presset hvidløg i 5 min på en pande ved mellem varme. Tilsæt porrer i skiver, rør rundt og steg videre i 5 min.
Forvarm ovnen til 240 grader.
Afglasér panden ved at tilsætte 1/2 dl Champagne eddike, og reducér til al væsken er kogt ind. Tilsæt hønsefond
og saften af en halv citron og reducér i 10 min. Tilsæt sennep og fløde og bring i kog. Lad det simre i 1 min
og smag til med trøffelsalt og peber. Sæt panden til side.
Fjern den lille muskel på siden af kammuslingerne og kassér den. Dup kammuslingerne tørre med køkkenrulle og sæt dem på bagepapir på en bageplade. Pensl kammuslingerne med smør. Steg muslingerne i den varme ovn, gerne under grill (hold øje), i 3-4 minutter eller til de er gyldne og gerne stadig rå i midten.
Anret i fine, gerne lune, skåle: først trøffelcremen, derefter kammuslinger og porrer. Top med lidt
olivenolie og evt. fine skiver trøffel.
Bon appétit!
Champagne eddike fra Oliviers & Co God eddike er et must og ofte den hemmelige ingrediens i de bedste køkkener. Den elegante Champagne eddike er hvidvinseddike af fineste kvalitet smagt til med Champagne, der tilfører aromatisk kompleksitet, frisk sødme og et strejf af Champagnens bobler.
Find flere lækre opskrifter hos Oliviers & Co
Gl. Kongevej 85 · 1850 Frb. · TorvehallerneKBH
www.oliviersogco.dk