Juleroulade med hindbær & citron

Af Susanne

Den traditionelle franske roulade er en ægte juleklassiker, der serveres som juledessert i rigtig mange fransktalende hjem. Somme tider dekoreres rouladen som en træstamme – en Bûche de Noël. Her får du opskriften på en elegant gourmet-udgave af den elskede hindbærroulade. Det luksuriøse og friske fyld af mascarpone, lemon curd og hindbær marineret i granatæbleeddike gør hele forskellen.

DET SKAL DU BRUGE  (TIL 6 PERS.)

250 g hindbær (brug gerne frosne hindbær)
2 spsk granatæbleeddike (fås hos Oliviers & Co)
4 æg, delt i blommer og hvider
125 g sukker
125 g mel 
1 spsk olivenolie med mandarin  (fås hos Oliviers & Co)
1½ tsk vaniljesukker
250 g mascarpone
40 g lemon curd (fås hos Oliviers & Co)
50 g flormelis

SÅDAN GØR DU

Forvarm ovnen til 200 C. 

Bruger du frosne hindbær, skal de først have et lille opkog og køle af. Lad derefter hindbærrene marinere i granatæbleeddiken i en lille skål.

Pisk æggeblommerne med sukkeret. Tilsæt derefter gradvist mel, mandarinolivenolie, æggehvider og vaniljesukker.

Hæld dejen på en bageplade beklædt med bagepapir, og fordel den i en ca 1 cm tyk firkant og bag i 10 minutter til den er let gylden. Hold godt øje.

Vend rouladebunden ud på et fugtigt rent klæde. Rul den sammen og stil til side.

Rør mascarpone og lemon curd godt sammen. Rul rouladenbunden ud, fordel mascarpone/lemon curd-cremen og hindbærrene på bunden og rul derefter rouladen fast sammen. Pak den ind i husholdningsfilm og stil den på køl i 4 timer.

Den klassiske hindbærroulade drysses med flormelis inden servering. Du kan også vælge at smøre rouladen med mere mascarpone/lemon curd-creme og drysse med knuste pistacienødder som vist.

Bon appetit 🙂


Oliviers & Co · Gl. Kongevej 85 · 1850 Frederiksberg · www.oliviersogco.dk

Related Articles