3 dl sødmælk letmælk kan også bruges
50 g smør
50 g gær
2 stk æg
3 spsk sukker
1 tsk salt
2 tsk kardemomme
150 g groftrevet marcipan
1 stk øko appelsin, revet skal (kun det orange)
600-700 g hvedemel
100 g nougat
Pynt
1 stk æg sammenpisket til pensling
Perlesukker jeg brugte svensk som er meget hvidt og stort i kornene
2 spsk mandelflager eller hasselnøddeflager
FREMGANGSMÅDE
Lun mælken i en gryde, når den er varm (ikke kogende) så smeltes smørret deri. Mælke/smør blandingen hældes op i en røreskål, når den er lillefinger lun, så udblødes gæren deri.
Tilsæt æg, sukker, salt og kardemomme og rør sammen. Kom derefter appelsinskal og marcipan i og rør igen.
Tilslut tilsættes melet lidt efter lidt (mængden kan varriere, men hellere lidt for blød). Dejen æltes i 5-10 min.
Stil til hævning under viskestykke i 45-60 min.
Hvis dejen virker for våd, så tilsæt lidt mel til bordet, men ellers burde du kunne forme dejen uden mere mel.
Del dejen i 16 lige store stykker (Rul hvert stykke til en lang pølse og del dem i 8 hver).
Skær nougaten ud i 16 små tern.
Tryk dejen lidt flad, kom nougat ind på midten og fold dejen omkring, så nougaten er dækket.
Fordel 8 stk på hver bradepande med bagepapir. Lad efterhæve under viskestykke i ca 20-30 min. Tænd ovnen på alm ovn 190 grader.
Pensl bollerne med et sammenpisket æg, drys med perlesukker og nødder. Bages i ovnen i ca 15-18 min.
tages ud når de er gyldne. Afkøl på bagerist.
Havregrynskugler
170 g havregryn
120 g blødt smør
4 spsk usødet kakaopulver
2 spsk færdigblandet kaffe
2 dl flormelis
Evt lidt flormelis havregryn eller kokosmel til at trille i
FREMGANGSMÅDE
Kom havregryn, flormelis og kakaopulver i en skål og bland rundt Tilføj smørret og bland godt rundt.
Tilsæt tilslut kaffe, såfremt massen føles lidt tør, så tilføj evt lidt mere kaffe eller lidt vand (så de ikke bliver for tørre).
Form ca 30 små kugler af massen og tril dem i enten kakaopulver, flormelis eller kokosmel.
Hvis den er lidt blød, så stil den på køl i 10 minutter.