Stemningsfyldte Brasserie Barner serverer franskinspireret mad lavet med kærlighed og kvalitetsråvarer.
Hvis du har været på ferie i Frankrig, kender du alt til, hvor dejlig den franske madkultur – og de skønne brasserier – er. På et fransk brasserie får man enkle, klassiske, gode retter med friske og sprøde grøntsager og kvalitetsråvarer serveret uformelle, atmosfærefyldte og gerne hyggelige omgivelser. Og når man besøger Brasserie Barner på Århusdage 1, kan man sagtens blive forledt til at tro, at man ved et mirakel atter er tilbage i skønne Frankrig. I brasseriet går den autentiske franske madkultur og den danske hygge nemlig hånd i hånd på smukkeste vis.
Sæsonbetonede danske råvarer
Brasseriet har primært franske retter, som for størstedelen er lavet med kærlighed af sæsonbetonede danske råvarer. ”Det er fransk gastronomi, der dominerer vores menukort med enkelte afstikkere til andre sydeuropæiske lande. Vi laver det hele fra bunden og har stor fokus på, at vores grøntsager, fisk og kød er af en rigtig god kvalitet. Det er blandt andet derfor, vi hele sommeren har taget over til Samsø for at hente friske grøntsager til vore gæster. Her i efteråret består udvalget derovrefra mest af kål og rodfrugter, som vi selvfølgelig også bruger i brasseriet,” fortæller Allan Bærentzen, der er kok og indehaver af brasseriet.
Fristende frokostretter
Hvis man kommer forbi til frokosttid, hvor der fra tirsdag til lørdag er åbent fra 11.30 til 14.30, kan man ud over de fleste af hovedretterne, også få serveret tre rustikke og lækre franske håndmadder for bare 175 kr. Samtidig kan retterne deles, hvis man ønsker det.
Andre lækre retter er tartar af dansk Jersey Ko, Cèvre Chaud med hjertesalat, valnødder, løg, æbler og vinaigrette og Gnocchi med blæksprutte, basilikum og parmesan med mere. Det er ikke en fast menu, så tjek lige deres hjemmeside brasseriebarner.dk, hvis du vil være sikker på, hvad der serveres til frokost.
Smukke selskabslokaler
Brasserie Barner har også et smukt selskabslokale, som har plads til 32 gæster. Lokalet er ideelt til en fed aften med vennerne, fødselsdage, barnedåb, firmaarrangementer, foreningsmøder m.v. Her kan man som selskab sidde HELT for sig selv og have en skøn dag eller aften. Og præcis som i selve restaurantlokalet, er her indrettet med klassiske cafémøbler, smukke trægulve, flotte blomsterarrangementer, antikke lamper og store vinduer.
Uanset om man vælger at spise i selskabslokalet eller i brasseriets lokaler, forsikrer Allan om, at hans gæster altid er i fokus, så han og hans dygtige medarbejder gør alt for, at man får en herlig madoplevelse i afslappede omgivelser lige i hjertet af Østerbro.
Ps. Husk at booke bord til julefrokosten Der er stadig ledige borde på den store dag omkring jul, men man bør absolut ikke vente for længe, hvis man gerne vil fejre højtiden med gode venner eller familie på Brasserie Barner. Allan gør venligst opmærksom på, at de ikke som sådan serverer traditionel dansk julemad, men mon ikke lidt franskinspireret lækkerier kan friste alligevel?
Brasserie Barner · Århusgade 1 · København Ø · Tlf. 35 26 42 00 · www.brasseriebarner.dk